La ce este folositoare mierea de manuka?

La ce este folositoare mierea de manuka?

Mierea de manuka este un tip de miere nativ din Noua Zeelanda. Este produsa de albinele care polenizeaza flora Leptospermum scoparium, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de bushul manuka. Proprietatile antibacteriene ale mierei de Manuka o diferentiaza de mierea traditionala. Metilglioxal este ingredientul sau activ si probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene.

In plus, mierea de manuka are beneficii antivirale, antiinflamatorii si antioxidante. De fapt, aceasta a fost folosita in mod traditional pentru vindecarea ranilor, calmarea gatului, prevenirea dezintegrarii dintilor si imbunatatirea problemelor digestive, asa ca inainte de va cumpara de la magazinul Vegis miere de manuka raw 16+ 500g kfactor, va invitam sa aflati cateva dintre cele mai importante beneficii pe care aceasta miere le ofera.

Vindecarea ranilor

Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita pentru tratarea ranilor, arsurilor si chiar a bolilor. Mierea ofera proprietati antibacteriene si antioxidante, toate mentinand in acelasi timp un mediu umed si o bariera protectoare care impiedica infectarea microbiana a plagii.

Studiile multiple au aratat ca mierea manuka poate spori vindecarea ranilor, poate amplifica regenerarea tesuturilor si chiar poate scadea durerea la pacientii care sufera de arsuri. Mai mult, mierele manuka pot ajuta la vindecarea ulcerului diabetic, dar mai trebuie sa amintim si ca mierea de manuka este eficienta in tratarea infectiilor ranilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice.

Promovati sanatatea orala

Cercetarile arata ca mierea de manuka inhiba cresterea bacteriilor daunatoare orale care pot provoca gingivita si cariile dentare. Spre deosebire de zaharul rafinat, nu s-a demonstrat ca provoaca carii dentare.

Elimina durerea in gat

Daca suferiti de o durere in gat, mierea de manuka poate ajuta la ameliorarea durerii. Proprietatile sale antivirale si antibacteriene pot reduce inflamatia si ataca bacteriile care cauzeaza durere. Nu numai ca manusa manuka ataca bacteriile daunatoare, ci acopera si captuseala interioara a gatului pentru un efect linistitor.

Un studiu recent efectuat la pacientii supusi tratamentului chimioterapeutic pentru cancerul capului si gatului a observat efectele consumului de miere de manuka asupra Streptococcus mutans , un tip de bacterii responsabile de dureri in gat. Interesant, cercetatorii au descoperit o scadere semnificativa a Streptococcus mutans dupa ce au consumat miere de manuka

Mai mult decat atat, miere manuka scade bacteriile daunatoare orale care cauzeaza mucozita, un efect secundar comun al radiatiilor si al chimioterapiei. Mucozita are ca rezultat inflamatia si ulceratiile dureroase ale membranelor mucoase care alcatuiesc esofagul si tractul digestiv.

De ceva timp, diferite tipuri de miere au fost atrase ca supresoare naturale ale tusei. De fapt, un studiu a constatat ca mierea a fost la fel de eficienta ca un supresor comun al tusei. Desi mierea manuka nu a fost utilizata in acest studiu, este posibil sa fie la fel de eficienta si la suprimarea tusei.

Ei bine, tinand cont de toate aceste beneficii, este lesne de inteles de ce din ce in ce mai multe persoane isi indreapta in ultimul timp atentia spre magazinul Vegis, pentru a-si cumpara miere de manuka raw 16+ 500g kfactor. In cazul in care inca nu a-ti incercat acest produs, cu siguranta a sosit timpul sa va indreptati atentia spre aceasta miere.

Leave a reply:

Site Footer