Acupunctura provine din doua cuvinte latine, si anume “acus”, care inseamna ac si “pungere”, care ce inseamna intepatura. Istoria sa are originea in China in urma cu mai mult de 2000 de ani si a evoluat in diverse forme.
Unele dintre tehnicile de acupunctura nici nu mai folosesc ace. Obiecte vibrante, ultrasunete si chiar degetele practicianului au luat din munca pentru a face ca persoana sa se simta mai bine.
Istoria acupuncturii a fost discutata mai intai intr-un text medical chinezesc antic, numit “Huang Di Nei Jing” sau Clasicul Galben al Imparatului de Medicina Interna.
Dar au existat cativa care sunt sceptici ca arheologii au descoperit o mumie veche de 5000 ani in Alpi cu puncte in corp asemanatoare acupuncturii. Aceasta ofera oamenilor ideea ca a fost folosita chiar inainte sa o faca chinezii, dar nu exista nici un text scris pentru a dovedi asta, nimeni nu este sigur, si de aceea creditele pentru asta le revine chinezilor.
În secolul al 6-lea, aceasta cunoastere s-a mutat in Japonia. In secolul al 17-lea, un om pe nume Waichi Sugiyama a vrut sa faca aceasta procedura nedureroasa pentru pacient, astfel el a dezvoltat tubul de insertie, un mic tub cilindric prin care este introdus acul. Credeti sau nu, aceasta tehnica este inca folosita.
Dar acupunctura a ajuns in SUA de abia la inceputul anilor 80 cu infiintarea unui consiliu de reglementare numit Comisia Nationala pentru Acupunctura si Medicina Orientala. Ca urmare, multe scoli au fost construite, iar cei care doresc sa devina licentiati in acupunctura au acum posibilitatea de a practica profesia.
In ciuda faptului ca, au existat o multime de oameni care nu sunt inca convinsi cu privire la efectele pozitive ale formelor alternative de medicatie. Abia în 1995, Administratia Mancare si Medicamente din SUA a decis sa clasifice acele utilizate pentru acupunctura ca instrumente medicale si a asigurat publicul ca sunt sigure si eficiente.
Pentru a promova in continuare acupunctura, Institutul National de Sanatate in 1997 a declarat ca aceasta tehnica este foarte utila in tratarea diferitelor conditii de sanatate. Acestea includ ureche, nas, gat, respirator, gastro-intestinal, ochi, sistemul nervos ai tulburari musculare. In unele cazuri, acupunctura poate preveni unele dintre ele sa se intample.

Acest lucru a fost intarit de faptul ca efectele secundare ale acupuncturii sunt mult mai putine decat cele ale medicamentelor conventionale care sunt vandute de catre companiile farmaceutice.
Pentru ca oamenii sa poata beneficia de acupunctura, o alta recomandare a INS este pentru companiile SUA de a oferi o acoperire completa pentru anumite conditii. Daca nu de calitate, poate ca exista acoperire partiala pe care ar trebui sa o cautati in politica dv.
Dar, in ciuda faptulului astuia, trebuie facuta mai multa cercetare pentru a vedea efectele sale asupra altor probleme de sanatate legate. Cateva exemple includ viciile, autismul, dureri lombare cronice, migrene si osteoartrita de genunchi.
Dacă te uiti la istoria acupuncturii, nu s-a schimbat cu mult, tehnica acului folosit atunci este inca folosita ai astazi. Chiar daca s-au dezvoltat diferite forme de -a lungul anilor, un lucru sigur este ca functioneaza.
Pentru a vedea cat de eficienta este, trebuie sa vezi un specialist care nu este numai calificat pentru a trata starea dv., dar este si bine instruit.