Israelul- incursiune in istoria religiei

Israelul- incursiune in istoria religiei

Israelul reprezinta un templu al crestinatatii si un taram considerat de multi ca apartinand unei alte lumi.

Pelerinajele si circuitele in Israel au devenit din ce in ce mai populare, aceasta tara fiind cautata atat datorita istoriei rezonante, cat si pentru incarcatura spirituala. Tara Sfanta are o istorie de peste 4000 de ani iar orase vechi si ruine se gasesc la tot pasul.

Macar o data in viata trebuie sa vizitezi locul in care traditia se imbina cu modernul in modul cel mai unic. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le bifezi odata ce ai ajuns in Israel :

1.    Zidul Plangerii- considerat principalul loc sacru al iudaismului, acesta dateaza din anul 516 inainte de Hristos. Unul dintre cele mai vechi edificii din intreaga lume, Zidul Plangerii reprezinta un loc de pelerinaj si rugaciune, in care credinciosii de toate religiile vin pentru a se regasi.
2.    Orasul Ierusalim- numit de-alungul timpului Orasul de Aur, Orasul Sfant, Tara lui Israel, Orasul lui David sau Orasul Pacii, acesta are o zbuciumata istorie veche de cinci milenii, orasul fiind distrus de doua ori, asediat de 23 de ori, atacat de 52 de ori si de 44 de ori capturat sau recapturat. In ziua de azi, reprezinta un loc plin de monumente istorice si locuri sfinte.
3.    Bethleem- Biserica Nasterii Domnului a fost ridicata pe locul pesterii in care s-a nascut Mantuitorul Hristos. De asemenea, Biserica Nasterea Domnului este si una dintre cele mai vechi biserici crestine din lume pastrate pana astazi.
4.    Nazareth- recunoscut ca locul copilariei lui Hristos, acest oras care imbina istoria si traditia cu modernitatea.
5.    Sfantul Mormant- situat in interiorul Bisericii cu acelasi nume, este unul dintre simbolurile reprezentative ale crestinatatii.
6.    Gradina Ghetsimani- este locul in care Mantuitorul s-a rugat cu lacrimi de sange, parasit de ucenicii care adormisera, si totodata locul in care ucenicul Iuda isi va vinde Invatatorul cu acel sarut mincinos.
7.    Marea Moarta- este o adevarata minune a naturii si cel mai adanc loc de pe Terra. Se spune că apele acestui lac interior fara iesire la mare au un efect benefic asupra sanatatii.

Acestea sunt doar cateva exemple de locuri care pot fi vizitate in decursul unui pelerinaj in Israel, o tara care adaposteste cele mai importante simboluri religioase.

Atunci cand vizitezi Tara Sfanta, te redescoperi pe tine si comuniunea cu Dumnezeu, fiind un loc in care trebuie sa ajungi macar o data in viata.

Leave a reply:

Site Footer