iPhone 7 – boxa falsa, un taptic engine mai voluminos si o baterie mai lunga

iPhone 7 – boxa falsa, un taptic engine mai voluminos si o baterie mai lunga

iPhone 7 si iPhone 7 Plus s-au lansat deja oficial si exact ca in fiecare an, expertii in dezmembrari de la iFixit s-au decis sa dezasambleze un astfel de model, pentru a vedea cum este construit smartphone-ul la interior si ce fel de modificari au suferit componentele principale. Pentru service iPhone de cea mai buna calitate, viziteaza ServiceGsm.ro.

Atentia celor de la iFixit s-a concentrat in primul rand pe modelul iPhone 7 Plus si pe lipsa headphone jack-ului, mai precis cu ce anume au decis sa “umple” cei de la Apple spatiul dedicat jack-ului pentru casti, pe modelele mai vechi.

De asemenea, echipa a observat si analizat adezivul rezistent la apa, folosit in constructia telefonului, dar si fake speaker grille (grila pentru boxa falsa), amplasata in partea de jos a smartphone-ului.

Sa incepem cu grila: Cei de la iFixit spun ca grila pentru boxe, prezenta pe device-urile anterioare in partea de jos, nu mai este acum decat un element de design simetric.

Grila din partea dreapta, continua sa serveasca pe post de boxa (avand o boxa incorporata la interior), cea din partea stanga fiind aproape complet falsa, un singur loc fiind dedicat microfonului incorporat.

Asta nu inseamna ca cei de la Apple au renuntat la headphone jack, pur si simplu pentru ca voiau ca partea de jos a telefonului sa arate frumos si elegant. iFixit a reusit sa desluseasca mai bine, abordarea acestei strategii.

Se pare ca Apple a introdus la interiorul telefonului in acea zona, un taptic engine de dimensiuni considerabil mai mari. Asta are sens, deoarece telefonul se bazeaza acum pe vibratii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa mai actionezi fizic butonul Home, nu mai trebuie apasat.

Cu aceste schimbari aduse la interior, chiar nu ar mai fi fost loc pentru implementarea unui headphone jack, chiar si daca Apple ar fi dorit sa faca acest lucru. Daca s-ar fi luat in considerare implementarea jack-ului inainte de finalizarea design-ului poate ca introducerea acestuia ar fi fost posibila, dar nu este cazul.

Un alt motiv foarte important pentru care s-a ales renuntarea la jack-ul de 3.5 mm, este constructia perfect rezistenta la apa, a telefonului, pentru a da device-ului o rezistenta la apa completa. iFixit a verificat si adezivul folosit la sigilarea telefonului si au declarat ca acesta este mult mai puternic ca cel prezent pe iPhone 6s Plus de exemplu.

Desi cu siguranta folosirea unui astfel de adeziv, face telefonul mai greu de dezasamblat si  totodata de reparat, aduce totusi o siguranta in plus in ceea ce priveste rezistenta la apa si la infiltrarile de praf, la interiorul device-ului.

Una dintre cele mai importante descoperiri ale celor de la iFixit dupa dezasamblarea telefonului, este ca modelul de 5.5 inch, este prevazut cu o baterie de 2900 mAh, cu 5% mai eficienta decat cea prezenta pe iPhone 6s Plus, care avea 2750 mAh. De aceea compania Apple declara ca bateria de pe iPhone 7, dureaza cu cel putin 1 ora mai mult, decat cea de pe iPhone 6s Plus.

Leave a reply:

Site Footer