Intrebari frecvente despre implanturile dentare

Intrebari frecvente despre implanturile dentare

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR?

Un implant dentar este o radacina artificiala, realizata dintr-un material biocompatibil, utilizat pentru inlocuirea dintilor pierduti din motive cosmetice sau practice sau pentru a efectua lucrari dentare planificate anterior. Materialul implanturilor dentare este de obicei titan curat, nealanat. Chiar si in cazul alergiilor la metal, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece titanul este hipoalergenic si pe deplin acceptat de corpul uman.

DE CE AM NEVOIE DE UN IMPLANT DENTAR?

Un implant dentar este necesar pentru inlocuirea dintilor lipsa, din motive cosmetice sau practice (astfel incat pacientul poate mesteca in mod corespunzator sau pentru ca nu exista cantitati suficiente de dinti care sa poarte un pod atunci cand este necesara o restaurare completa). Cu un implant dentar, putem obtine o solutie fixa ​​fara a deteriora dintii sanatosi din vecinatate pentru a pune un pod peste un gol.

POT OBTINE IMPLANTURI DENTARE?

Pentru a putea primi raspuns, este necesara mai intai o verificare fizice. Pacientul mai intai completeaza un chestionar care sa permita medicului dentist sa obtina informatii importante despre factorii care pot pune in pericol un implant sau sa excluda pacientul de la obtinerea unui implant.

Astfel de factori de risc pot fi diabetul sau fumatul greu, precum si infectiile sau problemele de tensiune arteriala. Apoi, se efectueaza o radiografie panoramica pentru a determina daca exista o substanta osoasa suficienta.

Inainte de tratament, se efectueaza si o scanare 3D dimensionala, astfel incat sa se poata masura adancimea osoasa pentru a determina dimensiunile corecte ale implantului.

CARE ESTE AVANTAJUL IMPLANTURILOR DENTARE?

Cel mai mare avantaj al implanturilor dentare este faptul ca acestea nu afecteaza alti dinti sanatosi, ca ofera o solutie permanenta, de lunga durata, fixa, care este foarte estetica. Diferite tipuri de lucrari dentare pot fi fixate la implanturi in cazul in care lipsesc mai multi dinti sau chiar daca pacientul nu are dinti.

Un singur implant cu o coroana dureaza mai mult decat un pod, mai ales daca se utilizeaza un material de inalta calitate, cum ar fi ceramica integrala sau zirconiul, si nu vor fi afectati doi dinti sanatosi pentru a pune podul in contact. Implanturile dentare sunt pe deplin biocompatibile si hipoalergenice, deci nu sunt de asteptat reactii alergice chiar si in cazul unei alergii la metal.

DIN CE MATERIAL SUNT FABRICATE IMPLANTURILE DENTARE?

Implanturile dentare sunt fabricate in principal din titan nealiat, iar in unele cazuri de portelan. Exista aproximativ 80 de producatori de implanturi din intreaga lume si se straduiesc sa dezvolte constant suruburile implantului pentru a asigura integrarea cu osul cat mai repede posibil.

Acest lucru depinde in principal de manipularea suprafetei implantului daca porii sunt potriviti pentru ca celulele osoase sa creasca in interior si sa ramana acolo. Pentru a realiza acest lucru, exista mai multe proceduri, cum ar fi sablarea, micro strivire, souring sau captuseala cu hidroxiapatita.

CAT TIMP DUREAZA IMPLANTURILE DENTARE?

In cazul in care osseointegratia (integrarea cu osul) este finalizata cu succes si implantul si osul sunt unificate, implanturile dureaza in mod normal o viata intreaga. Aceasta integrare are loc in primele trei pana la sase luni, astfel incat daca implantul ramane in os in timpul acelui moment, acesta ramane de obicei acolo pe viata.

Pot exista afectiuni sau modificari anatomice care pot provoca mai tarziu o slabire a implantului sau o lucrare stomatologica executata in mod gresit poate duce, de asemenea, la pierderea unui implant.

Este foarte important sa se asigure o igiena orala extrem de buna dupa un tratamentul de implant dentar si sa se vada cel putin o data pe an un medic dentist pentru o verificare, astfel incat potentialele atacuri de bacterii asupra muncii implantului sa poata fi prevenite sau tratate in timp util.

De cele mai multe ori pierderea unui implant nu se datoreaza viciului implantului, ci datorita circumstantelor. Cu toate acestea, trebuie sa selectati intotdeauna tipul de implant cu atentie deoarece sistemele vechi sau sistemele cu manipulare slaba a suprafetei sau proceduri discutabile, cum ar fi implanturile bazale sau ace, maresc intotdeauna riscul de a pierde un implant.

Acestea sunt cateva intrebari frecvente cu privire la implanturile dentare, insa oamenii isi doresc sa alfe informatii si cu privire la un eventual pret implant dentar Bucuresti.

Preturile le va afla fiecare pacient in parte, in functie de numarul de implanturi necesare, in functie de starea maxilarului si daca este necesara integrarea maxilarului cu osul, etc.

Leave a reply:

Site Footer