Informatii utile despre nevoia de live support in comertul online

Informatii utile despre nevoia de live support in comertul online

Un studiu a constatat ca 44% dintre consumatorii online apreciaza ca au primit raspuns la intrebarile lor de la o persoana conectata in direct, in timp ce se afla in mijlocul unei achizitii, ca una dintre cele mai importante caracteristici pe care un site web le poate oferi.

In timp ce imbunatatiti experienta pe site-ul web, ii ajutati pe clienti, iar beneficiul afacerii de aici este ca clientii care folosesc chat-ul live pe un site web sunt de 3 ori mai predispusi sa faca o achizitie – ceea ce are un impact pozitiv asupra afacerii si profitului.

Chatul live se gaseste de obicei pe paginile de pornire si pe paginile de produse, dar o alta modalitate de a utiliza chat-ul live pentru a imbunatati experienta site-ului web este prin plasarea chat-ului in locuri neobisnuite, cum ar fi pe pagini 404 sau pagini care au fost sterse. Cand clientii dvs. ajung pe o pagina 404, ei pleaca de obicei. Acum, un agent de chat live ii poate ajuta sa navigheze si sa gaseasca ceea ce cauta.

Intelegeti mai bine nevoile clientului

O parte cheie a oricarei campanii de marketing sau proces de vanzare este sa intelegeti nevoile cumparatorilor  si apoi sa le oferie solutia potrivita. Nu numai ca software-ul de chat live va ofera posibilitatea de a obtine o vanzare pe loc, dar va ofera si acces la mentalitatea clientilor prin strangerea a ceea ce este cunoscut sub numele de „Voice of Customer Data”.

Datele VOC sunt un instrument de cercetare de piata care va poate ajuta sa vedeti afacerea dvs. din perspectiva unui client. Prin colectarea datelor VOC, puteti intelege gandurile, opiniile si comportamentul lor, care pot fi apoi utilizate pentru a modela dezvoltarea produselor, marketingul si modul in care va dezvoltati afacerea.

Pentru a face asta aveti nevoie de servicii de live suport profesionale, in care o echipa de specialisti sa raspunda la chat si sa interactioneze cu clientii, pentru ca ulterior sa ofere companiei toate informatiile. Acest lucru implica mai multe avantaje, deoarece nu veti fi nevoiti sa angajati personal si pentru a raspunde la chat 24/7.

O modalitate de a colecta date VOC prin chat-ul live este revizuirea salvarilor chatului. Puteti examina informatii valoroase, cum ar fi cuvinte, expresii si intrebari pe care le foloseste cumparatorul, pe care le puteti folosi apoi pentru a optimiza politica de marketing pentru a elimina temerile si indoielile.

Potrivit Aberdeen Research, companiile care colecteaza date VOC se bucura de o crestere de 10 ori mai mare de la un an la altul a veniturilor anuale ale companiei, comparativ cu toate celelalte metode de analiza utilizate.

Daca doriti sa aveti succes in prezent, nu mai puteti ignora software-ul de chat live. Clientii dvs. doresc acces la asistenta rapida si imediata care sa ii ajute in procesul de achizitie. Vestea buna pentru dvs. este ca foarte putine companii folosesc chat-ul live, ceea ce face mult mai usor sa va distingeti de concurenta.

Folosind chat-ul live, puteti comunica cu clientii dvs. pe un canal pe care il prefera si sa il folositi pentru a oferi o experienta de neuitat. Daca acest lucru nu este suficient pentru a va convinge de avantajele chat-ului live, veti reduce si costurile de asistenta si veti creste valoarea medie a comenzii si vanzarile generale.

Leave a reply:

Site Footer