Informatii despre anumite afectiuni ale inimii

Informatii despre anumite afectiuni ale inimii

In conditiile in care foarte multe persoane se confrunta cu diferite afectiuni ale inimii, este cat se poate de firesc sa doriti sa descoperiti cat mai multe informatii despre aceste afectiuni. Tocmai din acest motiv, am ales sa va prezentam unele dintre afectiunile inimii cu care se confrunta foarte multe persoane. Iata asadar care sunt acestea, si in ce constau ele.

Care este tratamentul standard pentru insuficienta cardiaca?

Insuficienta cardiaca este tratata, de obicei, cu o combinatie de medicamente, cum ar fi inhibitori ai ACE, blocante ale receptorilor de angiotensina II, digoxina, beta-blocante, diuretice si antagonisti ai aldosteronului. In unele cazuri, pacientii pot necesita interventii chirurgicale sau proceduri pentru a trata problemele care stau la baza cauzand insuficienta cardiaca.

Daca am avut un atac ischemic tranzitor (TIA), ar trebui sa fiu preocupat de a avea un accident vascular cerebral?

Da. AIT sunt considerate un semn de avertizare ca un accident vascular cerebral adevarat se poate intampla in viitorul apropiat, mai ales daca factorii de risc nu sunt abordati si redusi. Multe persoane care au avut un TIA vor avea un accident vascular cerebral in termen de 30 de zile de la TIA, asa ca solicitarea unui tratament pentru reducerea factorilor de risc este importanta pentru reducerea riscului de a avea un accident vascular cerebral.

Care sunt simptomele unui atac ischemic tranzitor (TIA)?

Simptomele TIA sunt aceleasi cu simptomele de accident vascular cerebral, inclusiv ameteala brusca, infundarea in fata, amorteala sau furnicaturi pe o parte a corpului, lipsa echilibrului si pierderea vederii la unul sau ambii ochi. Simptomele unui TIA incep brusc, dureaza doar o scurta perioada de timp (cateva minute pana la 1-2 ore) si pleaca complet dupa. Este important sa sunati la primul semnal al oricaror dintre aceste simptome.

Daca sunt diagnosticat cu PAD, ce pot face pentru a nu se inrautati?

Cel mai bun mod de a preveni deteriorarea PAD este de a practica obiceiuri de sanatate bune si de a lua medicamentele pe care medicul de la Cardio Clinic le prescrie. Unii dintre pasii sanatosi pe care ii puteti lua in calcul includ:

  • Renuntarea la fumat. Toxinele din fumul de tigara afecteaza mucoasa vaselor de sange, in timp ce nicotina constricteaza arterele, reducand in continuare fluxul de sange in picioare. Oprirea fumatului este cea mai importanta schimbare a stilului de viata pe care il puteti face in prevenirea inrautatirii PAD.
  • Obtineti mai mult prin exercitiu. Se poate parea surprinzator faptul ca cineva care sufera de durere in timpul mersului pe jos ar trebui sa inceapa un program de exercitii obisnuit care include mai multa mers pe jos, dar este adevarat. Pe masura ce va construiti treptat distanta si viteza de mers pe jos, veti dezvolta noi vase de sange, va veti construi muschii de vitel si veti instrui muschii sa utilizeze mai eficient oxigenul.
  • Mancati o dieta sanatoasa. PAD este ca o boala de inima in picioare, deci trebuie sa urmati o dieta sanatoasa. Mancarea multor fructe, legume si cereale integrale, in timp ce va limitati consumul de carne cu continut ridicat de grasimi si alimente prelucrate, va va ajuta sa obtineti o dieta cu continut scazut de grasimi, colesterol redus, cu continut redus de sare.
  • Luati medicamentele. Medicul dvs. va poate prescrie medicamente pentru a scadea nivelul colesterolului si pentru a va controla tensiunea arteriala. In plus, cheagurile de sange periculoase sunt mai susceptibile de a se forma in arterele infundate cu depuneri de colesterol. Medicul dumneavoastra va poate prescrie aspirina, Plavix sau alte medicamente pentru a reduce riscul formarii cheagurilor de sange.

Leave a reply:

Site Footer