Imprimantele multifunctionale, din ce in ce mai accesibile

Vremurile in care aveam pe acelasi birou imprimanta second hand, scanner si telefon cu fax au cam apus. Spatiul este din ce in ce mai limitat, bugetele de asemenea, dar ceea ce este mai important este ca acum avem aparatura care inglobeaza toate aceste tehnologii.

Vorbim aici despre imprimante multifunctionale, care au ajuns astazi din ce in ce mai folosite, chiar daca in urma cu cativa ani aveau preturi prohibitive.

Astfel, o imprimanta multifunctionala a ajuns astazi sa coste ceva mai mult decat o imprimanta din gama de sus, adica incepand de la cinci sau sase sute de lei.

Aceasta in functie si de tehnologia pe care dorim sa o folosim. Daca vorbim de imprimantele cu jet de cerneala, atunci acestea sunt cele mai accesibile, iar cele laser sunt aproape duble ca pret. Dar sa vedem insa avantajele pe care le ai la achizitie sau la inchiriere multifunctionale Bucuresti.

Primul lucru de care beneficiezi tine, asa cum am spus, de inglobarea mai multor tehnologii intr-un singur echipament. Chiar daca sunt relativ voluminoase, acestea ocupa oricum mai putin spatiu pe birou decat trei dispozitive diferite – imprimanta, scanner-ul sau faxul.

In principiu, aceste multifunctionale au o forma patratoasa, fiind inalte si voluminoase, ajungand sa cantareasca pana la 15-20 de kg sau chiar mai mult. Este și motivul pentru care ele necesita un spatiu generos intr-un birou, eventual o masa ori o comoda separata, fata de biroul nostru de lucru.

Pe de alta parte, avem avantajul ca folosim un singur cablu si o singura sursa de alimentare si nu trei sau patru, ca atunci cand am avea echipamente diferite pentru fiecare operatiune in parte.

E drept, mai avem nevoie de fire pentru conectarea la calculatorul sau laptopul de birou, in vederea transmiterii datelor pe care le avem de printat ori de scanat.

Insa, in ziua de astazi exista tehnologia wi-fi sau bluetooth, prin intermediul carora putem lista direct, fara a mai fi nevoie de conexiune prin fir.

De asemenea, majoritatea echipamentelor de acest gen vin astazi echipate cu slot USB, cu ajutorul caruia putem incarca datele de pe un stick de memorie, in vederea listarii sau salvarii unui document scanat.

Avand in vedere pretul relativ mai ridicat al echipamentelor de acest tip, pe piata au aparut si centre de inchirieri multifunctionale. Cu preturi avantajoase, acestea iti pun la dispozitie dispozitive performante, chiar daca sunt folosite timp de cativa ani.

In principiu insa, nu ai de ce sa iti faci griji, cata vreme centrele de inchirieri multifunctionale iti ofera garantie pentru echipamentele livrate, alaturi de o multime de alte avantaje, pe care le vei descoperi odata ce vei semna contractul.

Leave a reply:

Site Footer