Importanta unui design responsive pentru optimizarea SEO

Importanta unui design responsive pentru optimizarea SEO

Google detine mai mult de 90% pe piata motoarelor de cautare si de aceea deciziile sale sunt foarte importante si afecteaza toate domeniile care se afla in mediul online. Pe 21 aprilie  motorul de cautare Google si-a modificat algoritmul de cautare si acorda o importanta mai mare siteurilor care sunt responsive.

Conform algoritmului nou, daca utilizatorul va accesa un site web de pe un telefon sau orice alt dispozitiv mobil si motorul de cautare Google va detecta ca site-ul nu este optimizat pentru dispozitivul respectiv il va pune pe ultimele pagini in timp ce rezultatele de pe prima pagina vor fi ocupate de site-urile care au optimizarea responsive facuta.

Avantajele pe care le ofera un design optimizat pentru mobile si influenta acestui tip de design in SEO ne vor fi prezentate mai jos de catre ItExclusiv, o companie de webdesign si promovare in mediul online cu o experienta larga in acest domeniu.

Daca 90% din mediul online nu va putea accesa un anumit site cu ajutorul motorului de cautare, acel site risca sa piarda foarte mult trafic si desigur sa isi diminueze posibilitatea de a se extinde.

De asemenea, conversia este foarte mica, si atunci cand utilizatorii nu sunt atrasi de site nu vor dori sa il acceseze in viitor.

Daca un site poate sa fie accesat de pe toate dispozitivele acest lucru nu va insemna ca utilizatorilor le va placea in mod automat site-ul si il vor vizita constant. Astfel vizitatorii, intr-un procent de aproximativ 75% isi vor alege site-urile in functie de ceea ce gasesc pe Google. Dintre ei, aproximativ 92%  intra pe un site de pe un dispozitiv mobil.

In afara de designul responsive al unui site, acesta trebuie sa aiba si un continut usor de citit si sa se navigheze usor prin el. Este foarte important sa aveti si un meniu usor de accesat, ceea ce va insemna in mod evindent o experienta mai buna pentru utilizatori. Daca siteul nu indeplineste toate aceste conditii utilizatorii vor parasi pagina si vor cauta un al site pe care sa poata naviga usor.

Un website responsive poate sa fie considerat drept un site modern. Imediat ce au aparut tabletele si telefoanele cu touchscreen, site-urile web au fost nevoite sa se adapteze la noul stil. Pe viitor este posibil sa apara noi trenduri.

Pentru a avea tot timpul un site actualizat si pentru a atrage trafic site-ul trebuie sa fie imbunatatit si updatat in mod constant.

Conform unor studii de specialitate, pentru ultimii trei ani a crescut procentajul de achizitie pentru dispozitivele mobile indiferent de tipul lor, de la 36% la mai mult de 60%.  In plus, in anul acesta se preconizeaza ca la nivel global se va inregistra un numar mai mare al dispozitivelor mobile decat numarul mondial al populatiei.

In aceeasi ordine de idei, in conformitate cu sondaje recente, un site pentru comert online care a fost accesat de pe un dispozitiv mobil si care nu a avut designul optimizat in acest sens a cunoscut o scadere majora a numarului de vizitatori pe langa faptul ca a coborat ca si pozitie in topul afisarilor pe motoarele de cautare.

Leave a reply:

Site Footer