Idei de plante perene pe care sa le pui in ghivece.

Idei de plante perene pe care sa le pui in ghivece.

V-ati mutat recent? Am selectat soiuri de plante perene care se preteaza bine la cultivarea in ghiveci. Unele dintre ele au nevoie de mai multa ingrijire, altele se descurca aproape singure, datorita soarelui si ploii, asa ca iata care sunt cateva plante perene pe care le puteti pune pe terasa sau pe balcon pentru a adauga putina culoare zilei.

Plantele perene pot rezista tot anul, in aer liber, chiar si pe balcon sau pe terasa.  Iata mai multe Plante perene pentru ghivece.

Delfinium

Este o planta stufoasa care poate creste pana la 70/80 cm in inaltime si care are spice frumoase cu flori albe, roz, albastre si purpurii deosebite. Este o planta perena cu frunze caduce, adica isi pierde frunzele iarna, necesitand expunere la soare. Trebuie udat in mod regulat, avand grija sa se evite stagnarea apei, care s-ar putea dovedi periculoasa.

Papaver Nudicaule

Macul de Islanda este una dintre plantele perene de gradina care infloreste vara si isi pierde frunzele iarna. Aceasta specie foarte ornamentala, cu inflorire, se caracterizeaza printr-o vegetatie densa care ramane atasata de sol si prin flori albe, galbene, portocalii, rosii si roz, cu cupe mari, care cresc pe tulpini ce pot ajunge pana la 30 cm inaltime.

Un astfel de aspect natural face ca aceasta planta perena sa fie deosebit de potrivita pentru cultivarea in gradinile de piatra, dar poate fi plantata si in ghivece si expusa la soare. Aveti grija sa nu-i dati prea multa apa.

Diantus barbatus

Cunoscuta mai bine sub numele de “garoafa poetilor”, Diantus barbatus este o planta perena cu o tulpina rigida, dreapta, care poate atinge inaltimi de 25 pana la 50 de centimetri. Primavara/vara se umple cu mici ciorchini de flori mici, in forma de cupa, la unele soiuri foarte parfumate, cu culori care variaza de la alb la roz si rosu intens.

Puteti sa o cultivati ca planta de balcon vesnic verde in plin soare, avand grija sa nu permiteti inmuierea dupa udare, ceea ce ar putea fi periculos pentru sanatatea plantei.

Anemona japoneza

Un arbust de foioase care poate ajunge la o inaltime de 70 cm. Este una dintre cele mai populare plante perene in ghiveci, datorita infloririi sale in buchete de diferite nuante, de la alb la roz.

Lewisia

Planta suculenta perena cu flori albe, roz sau rosii. Are nevoie de putina apa si este una dintre cele mai usor de cultivat plante perene de balcon.

Lavanda pitica

Cunoastem cu totii planta de lavanda: este o planta perena care se adapteaza la toate conditiile meteorologice, rezistand atat la cele mai friguroase temperaturi de iarna, cat si la cele mai calduroase veri. Florile de culoare albastru-violet cresc pe varfuri din tufisuri si sunt foarte parfumate.

Acest soi “pitic” are dimensiuni mai mici decat soiul clasic, motiv pentru care este utilizat pe scara larga ca planta de exterior in ghiveci. La fel ca toate levanticiile, rezista bine la seceta si, prin urmare, este ideala pentru expuneri la soare integral sau partial.

Iberis

Exista multe varietati de Iberis, toate fiind caracterizate de un mic arbust vesnic verde, cu flori albe abundente care apar intre primavara si toamna. Este una dintre cele mai usoare plante vesnic verzi in ghiveci pe care le puteti folosi pentru a va decora balconul sau terasa.

 

Leave a reply:

Site Footer