Idei de iluminare a piscinei

Idei de iluminare a piscinei

Piscina dvs. este o caracteristica de design frumoasa in curtea dvs. si trebuie sa va puteti bucura in orice moment al zilei sau al noptii. Aceasta inseamna ca veti avea nevoie de iluminarea potrivita pentru piscina dvs.

Dar ce tip de iluminat sa alegi? Si cum creezi designul perfect pentru iluminatul piscinei? Aici vom raspunde la unele dintre cele mai frecvente curiozitati ale oamenilor despre iluminare piscine .

CARE SUNT DIFERITELE TIPURI DE LUMINI PENTRU PISCINA?

Iluminatul piscinei a parcurs un drum lung in ultimii ani, gratie celei mai noi tehnologii. Exista doua tipuri principale de iluminat care se folosesc in piscina si in jurul acesteia, dar eficienta energetica si costurile sunt considerente majore atunci cand alegeti tipul potrivit de iluminat pentru piscina dvs. Becurile incandescente au fost folosite de zeci de ani, dar nu se mai instaleaza.

Aceste becuri obisnuite obisnuite foloseau cantitati mari de energie, deci nu erau deosebit de bune pentru mediu. De asemenea, au avut tendinta de a inlocui de pana la trei ori pe an, ceea ce ar putea fi un loc de munca dificil intr-o piscina.

1. ILUMINAT CU HALOGEN

Becurile cu halogen au inlocuit treptat becurile incandescente ca tipul standard de iluminare a piscinei. Au durat mai mult si au consumat cu pana la 20 la suta mai putina energie, deci au fost mai ecologice. De asemenea, au redus timpul necesar pentru intretinerea piscinei, deoarece au fost necesare inlocuirea mai rar.

Cu toate acestea, becurile cu halogen costa aproape de doua ori mai mult decat becurile incandescente, deci au fost o optiune mai scumpa, in ciuda economiilor realizate in facturile gospodaresti din cauza consumului redus de energie.

De asemenea, au necesitat o inlocuire destul de regulata si, deoarece inca mai foloseau filamente, au dat aceeasi turnare verde apei ca si becurile incandescente. Acesti factori au insemnat ca halogenul nu a fost inca alegerea ideala pentru iluminarea piscinei.

2. ILUMINARE LED

Tehnologia LED a revolutionat iluminatul piscinei. Iluminatul cu LED-uri rentabil, curat si de lunga durata poate produce aceeasi cantitate de lumina ca un bec halogen de 100 de watt, folosind doar sase wati de putere. Acest lucru se datoreaza faptului ca iluminarea cu LED-uri este eficienta din punct de vedere energetic, deoarece transforma toata energia pe care o foloseste in lumina, in loc sa fie transformata in caldura, astfel incat nimic nu este irosit.

Din aceasta cauza, iluminatul cu LED-uri este bun cu mediul si este redus, deoarece foloseste doar o fractiune din energia electrica necesara becurilor cu halogen. De asemenea, lampile cu LED-uri dureaza mult mai mult, astfel incat piscina dvs. va necesita intretinere mult mai mica. Acest lucru te lasa liber sa petreci mai mult timp savurand apa.

CE CULORI DE LUMINI DE PISCINA SUNT DISPONIBILE?

Unul dintre avantajele principale ale iluminatului modern pentru piscina cu LED este cantitatea de optiuni de culoare disponibile. Iluminarea cu LED-uri nu foloseste un filament pentru a produce lumina, deci nu are stralucirea galbena a becurilor incandescente sau cu halogen care pot oferi apei din piscina un aspect verde.

In schimb, luminile LED albe sunt de culoare alba pura, asa ca chiar si noaptea, culoarea piscinei dvs. va ramane fidela aspectului sau in timpul zilei, aratand piscina dvs. pentru a beneficia cel mai bine dupa intuneric.

In mod alternativ, puteti alege un sistem de iluminare cu LED rosu, albastru si verde. Aceste trei culori pot fi combinate pentru a produce iluminarea piscinei in orice culoare alegeti, personalizand aspectul piscinei dvs. pentru a se potrivi gusturilor dvs.

De asemenea, puteti schimba usor culoarea iluminatului dvs. de piscina ori de cate ori doriti o schimbare de dispozitie, sau programati-va iluminarea pentru a alterna printr-o serie de culori diferite. Aceasta poate fi o caracteristica extrem de eficienta pentru petrecerile de la seara la piscina, ajutand la crearea unei atmosfere de sarbatoare suplimentare.

CAT DE USOR DE UTILIZAT SUNT LED-URILE PENTRU PISCINA?

O alta caracteristica excelenta a iluminarii bazinului cu LED-uri este nivelul practic al acestuia. Sistemele moderne de iluminare a piscinelor sunt usor programabile, astfel incat sa le puteti activa pentru a porni si opri la anumite ore. Aceasta reduce si mai mult risipa de energie, economisindu-va mai multi bani pe facturile gospodariei.

Multe sisteme de iluminare pentru piscina cu LED-uri pot fi acum asociate cu restul automatizarii acasa. Acest lucru ofera comoditatea finala, deoarece puteti aprinde si dezactiva lampile piscinei sau chiar puteti programa diferite optiuni de culoare folosind o simpla aplicatie pentru smartphone.

Piscina dvs. poate fi luminata in culoarea la alegere, gata pentru a va bucura in momentul in care ajungeti acasa! Aceasta este, de asemenea, un mod minunat de a economisi timp daca va pregatiti casa pentru o petrecere sau o seara cu prietenii.

DE CATE LUMINI PENTRU PISCINA AI NEVOIE?

Acest lucru depinde intr-adevar de o serie de factori:

  • Dimensiunea si forma piscinei dvs.
  • Cantitatea de lumina din zona care inconjoara piscina ta.
  • Efectele de design si culoare pe care doriti sa le atingeti.

Evident, o piscina mare va necesita mai multe lumini decat o piscina mai mica. Daca locuiti intr-o zona rurala fara prea multa lumina ambientala, piscina dvs. ar putea avea nevoie si de mai multa iluminare pentru a va asigura ca toata lumea o poate vedea, reducand pericolul de accidente. Acest lucru este deosebit de important daca aveti copii mici.

Ar trebui sa va ganditi la forma piscinei atunci cand planificati iluminatul piscinei. Daca este curbata sau in forma de L, trebuie sa va asigurati ca toate zonele piscinei sunt bine luminate. Acest lucru se aplica, de asemenea, daca aveti zone suplimentare la piscina dvs., cum ar fi o zona spa unita. O multime de iluminari in jurul treptelor sunt, de asemenea, esentiale, astfel incat toata lumea sa vada sa intre si sa iasa din piscina in siguranta.

In cele din urma, ganditi-va la efectele estetice. Exista anumite zone ale bazinului pe care doriti sa le evidentiati in mod special? De exemplu, daca piscina dvs. are o caracteristica de apa, veti dori sa va asigurati ca aceasta are o iluminare adecvata, astfel incat sa poata parea cel mai bine dupa intuneric.

CARE SUNT CELE MAI BUNE MODALITATI DE POZITIONARE A LUMINILOR DVS. DIN PISCINA?

Designul dvs. de iluminat pentru piscina trebuie planificat inainte de instalarea piscinei dvs., dupa ce stiti dimensiunea si forma piscinei dvs. si unde va fi pozitionata in curtea dvs. Nu uitati sa luati in considerare modul in care va arata peisajul din jurul piscinei atunci cand instalarea va fi finalizata – nu veti avea nevoie doar de lumini in interiorul piscinei, va trebui, de asemenea, sa luminati zona din jurul acesteia.

Luminile de gradina amplasate strategic pot evidentia caracteristici particulare ale peisajului, in timp ce farurile sunt ideale daca aveti o suprafata mare pe care doriti sa o luminati. Aveti grija sa nu exagerati iluminatul, deoarece acest lucru poate elimina caracterul piscinei dvs., iar caracteristicile dvs. de design nu vor fi evidentiate atat de bine.

De asemenea, trebuie sa va ganditi la designul dvs. de iluminat pentru piscina din punct de vedere practic. Nu uitati, va trebui sa fie conectat la reteaua de electricitate. Luminile dvs. din piscina trebuie sa fie pozitionate intr-un mod care sa permita acest lucru.

Cea mai buna optiune este sa va consultati cu un electrician in faza de planificare a proiectului dvs. de piscina. Va vor putea consilia cu privire la pozitionarea cea mai practica pentru luminile din piscina, precum si efectele vizuale pe care le veti putea obtine.

Leave a reply:

Site Footer