Idei de amenajari si decoratiuni pentru gradina casei tale

Idei de amenajari si decoratiuni pentru gradina casei tale

Amenajarea gradinii cu siguranta poate fi proiectul tau de suflet, in cazul in care reusesti sa transformi spatiul in asa fel incat sa te simti mereu cu adevarat ca acasa de fiecare data, si daca reusesti sa gasesti un refugiu si o oaza de liniste in intimitatea locuintei tale.

Atunci cand gradina din curtea casei devine un sanctuar, cu siguranta vei reusi sa iti recapeti mai usor energia, vei reusi sa te relaxezi si sa te deconectezi, vei reusi sa iti regasesti linistea in mijlocul naturii. Iar in cazul in care pana acum ai tot amanat amenajarea gradinii, in cele ce urmeaza in acest articol iti propunem cateva idei care cu siguranta iti vor starni imaginatia si creativitatea.

Idei pentru amenajarea unui spatiu de relaxare in curtea din spate

Curtea din spatele casei tale are avantajul de a fi un loc linistit. Curtea din spate este un loc izolat de aglomeratie, iar din acest motiv poate fi considerat locul perfect pentru amenajarea unui spatiu de relaxare; asa ca poti transforma acest colt intr-un loc intim.

De exemplu, poti opta pentru amenajarea unui foisor sau a unei casute de gradina, iar locurile pot deveni si spatii de socializare, in zilele sau in serile in care iti inviti prietenii in vizita.

De asemenea, trebuie sa tii cont de felul in care sunt dispusi copacii din gradina ta, iar daca ai posibilitatea de instala un hamac urias si confortabil, in care sa iti reincarci bateriile si sa te deconectezi de la stresul cotidian, cu siguranta este indicat sa faci acest lucru.

Alege rulouri cu gazon si plante voluminoase, care cu siguranta iti vor oferi senzatia ca te afli intr-o gradina botanica, iar de la un atelier floral iti poti alege diferite flori de gradina pe care le poti planta. Cativa crini sau cativa trandafiri in curte, in mod evident vor schimba aspectul acesteia.

Cum amenajam si decoram gradina din fata casei?

Gradina din fata casei tale este cu siguranta primul contact pe care il ai cu locuinta ta. De-asemenea, gradina din fata casei tale este si primul lucru pe care il observa cei care te viziteaza, iar din acest motiv aceasta gradina este necesar sa arate cat mai ingrijit si sa faca o impresie buna.

De exemplu, vei putea opta pentru amenajarea gradinii din fata casei in stil francez, pentru a oferi un aspect elegant si sofisticat acestui spatiu. Nici ideea de a opta pentru o gradina rustica nu ar fi rea, in cazul in care iti doresti ca gradina ta sa transmita caldura si familiaritate.

Gradinile rustice de fiecare data amintesc de casutele de la tara sau chiar si de cabanele de munte, care sunt micute, dar pline de verdeata si de culoare. Daca ai de gand sa iti amenajezi gradina in acest stil, cel mai bun sfat este sa dai o fuga pe la targurile de vechituri si sa alegi mai multe lucruri pe care sa le refolosesti in alte scopuri.

De exemplu, poti alege un cuptor vechi si ruginit, iar acest element poate avea rol decorativ pentru gradina ta. Lemnul este de-asemenea deosebit de important in amenajarea unei gradini rustice, si se foloseste in ceea ce priveste decorarea potecilor, pentru amenajarea unui foisor sau pentru fabricarea scaunelor sau a taburetelor de gradina. Este necesar de precizat faptul ca toate aceste obiecte au un aspect nefinisat, fabricat manual.

Ce poate fi mai frumos decat o gradina rustica, unde sa ai o masa din lemn masiv si sa stai alaturi de invitati la masa, busetnii din lemn masiv sa fie folositi pe post de scaune, iar totul sa fie inconjurat de flori si diferite plante?

Amenajarea gradinii in stil vintage

O gradina vintage este necesar sa capete aspectul vechi, in care natura s-a extins in deplina libertate, fara a fi controlata de om. Materialele folosite pentru a obtine o asemenea gradina sunt lemnul, elemente metalice, (alama sau fierul), dar si caramida, iar pentru a obtine un plus de originalitate se pot folosi cateva decoratiuni exterioare perfecte pentru o astfel de gradina.

Fireste, florile si plantele nu trebuie sa lipseasca nici dintr-o asemenea gradina, iar la un atelier floral vei putea descoperi plante care sa se potriveasca intr-o gradina vintage.

Amenajarea gradinii in stil feng shui

Stilul feng shui scoate in evidenta circularea naturala a energiilor Chi, iar pentru a amenaja gradina in acest fel vei avea nevoie de poteci serpuitoare, pentru ca liniile drepte nu sunt adeseori intalnite in natura. Daca iti doresti o astfel de gradina, este indicat sa iti indrepti atentia spre flori colorate in rosu, violet sau galben; acestea aducand o energie benefica in curtea casei tale.

Leave a reply:

Site Footer