Ia traditionala romaneasca

Ia traditionala romaneasca

Foarte multe femei isi doresc ca de fiecare data cand ies pe strada sa atraga toate privirile trecatorilor datorita tinutelor pe care le poarta.

In acest sens, unele femei isi indreapta atentia spre cele mai scumpe articole de vestimentatie care se pot gasi in magazinele online si offline, in timp ce alte femei nu cheltuiesc foarte multi bani pentru a-si alege hainele, insa au o mare inspiratie.

Doamnele si domnisoarele care isi doresc sa atraga atentia atunci cand merg pe strada datorita tinutelor pe care le poarta, ar trebui sa isi indrepte atentia de exemplu spre ii traditionale romanesti, si cu siguranta vor gasi diferite modele de ie care sa fie pe placul lor.

Ei bine, spre deosebire de camasile obisnuite, ia este o camasa mai speciala, este o camasa incretita la gat care are o croiala deosebita si se croieste in mare parte din in.

In Romania, ia este considerata ca si fiind un articol de vestimentatie din costumul popular romanesc, asa ca acesta este motivul pentru care de cele mai multe ori vedem artistii de muzica populara imbracati in ie traditionala romaneasca.

Cele mai multe ii romanesti provin din zona Carpatilor Orientali, insa si zona Carpatilor Meridionali este cunoscuta pentru iile sale. Iile se poarta si in zona Subcarpatilor, si in zona campiilor in mod special in sudul tarii. In Basarabia si Dobrogea in schimb, ia fie a ajuns foarte rar, fie nu a ajuns deloc.

Iile sunt atat de speciale spre deosebire de celelalte camasi existente pe piata dat fiind faptul ca au broderiile cusute manual. Cu siguranta pentru cei care locuiesc in mediul rural si care stiu sa confectioneze ii traditionale romanesti, aceasta munca este una foarte placuta, atunci cand vad ca lumea poarta creatiile lor.

Un amanunt foarte interesant este acela ca inul din care este creata ia, este un material care ii permite pielii sa respire, asa ca atat femeile cat si barbatii care poarta o astfel de piesa vestimentara, se simt perfect in pielea lor.

Despre ie mai trebuie mentionat faptul ca femeile au adoptat-o rapid, iar in ultimii ani foarte multe doamne si domnisoare au acasa doua – trei astfel de exemplare, cum ar fi o ie olteneasca de exemplu, o ie cu motiv roza sau orice alt tip de ie.

Unul dintre motivele pentru care femeile indragesc atat de mult ia traditionala romaneasca este acela ca aceasta piesa vestimentara poate sa fie purtata in diferite situatii, atat in viata de zi cu zi cat si la diferite evenimente importante.

In viata de zi cu zi, femeile pot opta pentru o ie traditionala pe care sa o poarte alaturi de o pereche de jeansi de exemplu si pantofi cu toc, sau daca afara este foarte cald, alaturi de o pereche de pantaloni scurti si sandale

Ia poate fi purtata si alaturi de o pereche de pantaloni de blugi si o pereche de pantofi cu toc. In schimb, pentru a fi purtata la evenimente ceva mai galante, ia poate fi purtata alaturi de o fusta si o pereche de sandale.

Leave a reply:

Site Footer