Huse iphone, huse htc, huse samsung – afla cum sa-ti protejezi mai bine telefonul pe timp de iarna!

Piele uscata, drumuri inzapezite, apa inghetata – acestea sunt efectele neplacute alte iernii. Dar pe langa acestea, telefoanele mobile au si o reactie negativa atunci cand sunt expuse la vremea extrem de rece.

Gadgeturile noastre preferate suporta mai bine temperaturile scazute decat pe cele ridicate, dar asta nu inseamna ca sunt imune. Apple spune ca iPhone-urile pot fi utilziate numai la temperaturi cuprinse intre – si 35 grade Celsius.

Pe de alta parte, Samsung garanteaza ca telefoanele functioneaza la temperaturi cuprinse intre -20 grade C si 50 grade C. HTC si Nokia nu mentioneaza in manualele de utilizare si nici pe site-urile oficiale masuri speciale in ceea ce priveste temperatura de functionare. Recomand huse iphone 6 plus special facute pentru sezonul de iarna.

Confort testelor facute de specialsiti, majoritatea telefoanelor nu au rezistat la temperaturi de – 15 si -20 grade Celsius. Chiar daca telefoanele au fost alimentate, majoritatea au murit in timpul folosirii. Punctul critic pare sa fie -40 grade Celsius atunci cand orice smartphone se va inchide automat.

Deci, ce se intampla cu smarphone-urile noastre daca sunt lasate in frig pentru prea mult timp?

Efectele iernii asupra smartphone-urilor

– Baterie moarta. Cand telefonul sta in frig, bateria moare; se descarca mai rapid si puteti observa ca telefonul se inchide spontan. Daca bateria este expusa la temperaturi scazute o perioada mai lunga de timp, acumulatorul poate muri de-a binelea. In teste o baterie de iPhone 4S a picat si murit la -10 grade Celsius.

– Ecranul nu mai afiseaza sau nu reactioneaza la comenzi. Telefoanele cu LCD sunt mai fragile decat ecranele cu AMOLED. In teste smartphone-urile cu afisate LCD au intampinat dificultati de afisare la -10grade Celsius. In schimb cele cu ecrane AMOLED au continuat sa functioneze la aceasta temperatura.

Daca observati ca ecranul tactic reactioneaza mai greu sau textul si culorile devin incetosate atunci este foarte posibil ca telefonul dumneavoastra sa fie expus unor temperaturi extreme. De asemenea, ecranul devien mai sensibil la fisuri daca este scapat din mana, pentru ca frigul il sensibilizeaza si mai mult.

– Probleme interne ale pieselor. Este posibil ca telefoanele inteligente sa aiba dificultati in citirea cartelei SIM din cauza temperaturilor foarte scazute. De asemenea, anumite comenzi nu pot fi procesate. De exemplu, iPhone 4s a inceput sa raporteze eroare de SIM atunci cand a fost testat la o temperatura de – 5 grade C.

– Defectiuni fizice ale componentelor. Racirea extrema face ca piesele interne si externe sa devina rigide, ceea ce poate duce la fisurarea ecranului in mod spontan. O simpla scapare din mana sau o miscare mai brusca poate duce la fisurarea ecranului si la deteriorarea pieselor interne. Cand dispozitivele sutn lasate in modul Sleep la temperaturi foarte scazute, acestea se pot confrunta cu defectiuni permanente. Unele huse samsung galaxy s8 fac fata cu brio la temperaturile iernii.

– Condensare lichida. Poate sa apara chiar daca nu scapati telefonul in apa. Acest lucru se intampla atunci cand dispozitivul a fost lasat in frig mai mult timp si dupa aceea a fost utilizat imediat intr-un spatiu cald. De exemple, daca uitati telefonul afara pe terasa in frig si apoi il aduceti la caldura in casa si incercati sa-l deschideti imediat. Se va produce condens iar ecranul poate sa nu afiseze corespunzator.

Husele si carcasele de protectie pot fi bariere eficiente pentru combaterea acestor riscuri. De aceea, nu riscati ci achizitionati chiar azi o husa sau o carcasa de telefon de pe husecool.ro

Leave a reply:

Site Footer