Huawei P30 lite vs. Samsung Galaxy A50

Huawei P30 lite vs. Samsung Galaxy A50

Cu totii avem nevoie de un smartphone, si cautam un dispozitiv care sa faca fata cerintelor noastre. Exista persoane care au asteptari foarte mari de la un astfel de dispozitiv, astfel ca isi indreapta atentia spre cele mai noi si mai performante telefoane mobile inteligente de pe piata.

Alti utilizatori cauta dispozitive de gama medie, iar in telefon mobil Huawei P30 Lite sau un Samsung A50 pot reprezenta solutii foarte utile. In continuare vom discuta putin despre aceste doua dispozitive, asa ca daca doriti un smartphone la pret atractiv, merita sa cititi pana la final.

In niciun alt segment de smartphone nu este decizia de cumparare la fel de dificila ca in clasa de mijloc. Huawei P30 lite si Samsung Galaxy A50 sunt doua dispozitive care se remarca din multime. In comparatia noastra puteti afla ce face smartphone-urile atat de speciale.

In ceea ce priveste pretul, Huawei P30 lite si Samsung Galaxy A50 difera cu greu. Ambele dispozitive pot fi gasite online la mai putin de 300 de euro. Acesta este unul dintre motivele pentru care o comparatie a smartphone-urilor este esentiala.

P30 lite vs. Galaxy A50: la egalitate cu chipset-ul si memoria

Ambele smartphone-uri au 128 GB spatiu de stocare si 4 GB RAM pentru. Deci nu exista diferente in acest sens. In plus, atat Samsung Galaxy A50, cat si Huawei P30 lite accepta carduri microSD. Prin urmare, extinderea spatiului intern, insa pentru cei care cauta un smartphone de gama medie, de obicei 128 GB sunt mai mult decat suficienti.

Dispozitivele sunt aproximativ la egalitate atunci cand vine vorba de unitate. Fiecare producator foloseste chipset propriu de gama medie: Samsung pe Exynos 9610, Huawei pe Kirin 710. Ambele smartphone-uri sunt echipate ideal pentru utilizarea zilnica.

Galaxy A50 versus Huawei P30 lite: afisaj si baterie

Cu bateria insa, exista un castigator clar: bateria Samsung Galaxy A50 are o capacitate completa de 4.000 mAh. Cumparatorii Huawei P30 lite, pe de alta parte, trebuie sa se multumeasca cu 3.340 mAh, care este inca o valoare decenta. Cu toate acestea, gratie afisajului sau „Super AMOLED” de economisire a energiei, A50 ar trebui in orice caz, sa consume mai putin din baterie decat P30 lite cu ecranul sau LC.

Afisajul Galaxy A50 nu ofera doar avantaje in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Tehnologia AMOLED asigura de asemenea, culori mai bogate si un negru mai profund. Acest lucru ar trebui sa fie deosebit de vizibil atunci cand vizionati filme si seriale pe smartphone.

Atunci, utilizatorii telefonului mobil Samsung vor beneficia de asemenea de suprafata mai mare a imaginii afisajului de 6,4 inci. Dar ecranul de 6,15 inch al Huawei P30 lite este, de asemenea, mai mare decat media. Rezolutia afisajului este identica pe ambele dispozitive (Full HD +).

Ce camera tripla poate face poze mai clare?

O alta caracteristica comuna este utilizarea unei camere triple. In ambele cazuri contine un teleobiectiv, un unghi ultra-larg si un obiectiv principal. Acesta din urma are o rezolutie de aproape doua ori mai mare (48 MP) in P30 lite decat in A50 (aproape 25 MP). Asta nu inseamna ca camera este de doua ori mai buna. Dar Huawei P30 lite face fotografii mai clare decat Galaxy A50. P30 lite este de asemenea, ceva mai bun in ceea ce priveste efectul bokeh.

Huawei are un avantaj clar in ceea ce priveste zoomul digital. Producatorul foloseste rezolutia inalta pentru a minimiza pierderile de imagine. Niciunul dintre dispozitive nu ofera stabilizare optica a imaginii, deci trebuie sa aveti grija sa nu va tremure mana atunci cand faceti fotografii. In conditii de iluminare bune, ambele camere ar trebui sa satisfaca majoritatea utilizatorilor – mai ales daca oricum vizualizati doar fotografiile de pe ecranul smartphone-ului.

Concluzie

Daca doriti sa obtineti cea mai buna camera posibila intr-un telefon de gama medie, ar trebui sa utilizati smartphone-ul de la Huawei. Pe de alta parte, daca puneti mai multa valoare pe ecran, veti fi mai bine cu Galaxy A50. Are si bateria mai mare.

Leave a reply:

Site Footer