Functii si caracteristici pentru cel mai bun congelator

Cel mai rau lucru care se poate intampla la un congelator este sa aveti o intrerupere de energie electrica si congelatorul sa nu poata mentine o temperatura rece continua mai mult timp pentru alimentele din interior.

O privire rapida pentru a vedea daca indicatorul luminos de putere este activ va asigura ca totul este in regula si congelatorul functioneaza corespunzator. Daca apar probleme, indicatorul se inroseste sau sunteti avertizat printr-un semnal sonor. Atentie la aceasta caracteristica importanta atunci cand sunteti pregatit sa cumparati viitorul dumneavoastra congelator.

Iata si alte functii utile pentru cel mai bun congelator.

– Blocarea usii. In plus, o usa bine inchisa mentine interiorul congelatorului la temperatura scazuta, sigura pentru alimentele dumneavoastra. Apoi, daca usa congelatorului se poate bloca, in cazul in care aveti copii mici, sunteti asigurat ca acestia nu vor deschide si vor lasa deschisa usa congelatorului, existand riscul sa vi se dezghete si altereze toate alimentele.

Apoi daca puteti bloca usa congelatorului doar dumneavoastra o veti putea deschide – in cazul in care aveti persoane foarte in varsta in casa sau cu diferite afectiuni, sunteti incredintat ca nu vor avea acces la congelator pentru a provoca daune (daca congelatorul nu se mai alimenteaza, alimentele risca sa se altereze).

– Sistemul de iluminare. Cel mai bun congelator vertical trebuie sa fie prevazut cu un sistem bun de iluminare, de preferinta LED (mai fiabil si eficient). Lumina faciliteaza identificarea rapida a alimentelor dorite ori de cate ori deschideti usa congelatorului, indiferent daca este zi sau noapte (si lumina din camera este stinsa).

In plus, cel mai bun congelator se dezgheata automat si nu formeaza gheata in interior. Aceste functii reduc sau elimina acumularea neplacuta a ghetii si elibereaza de corvoada si disconfortul de a dezgheta congelatorul dumneavoastra insiva, periodic (lucru care se intampla pana de curand, la congelatoarele traditionale care erau pline de gheata si care trebuiau dezghetate si curatate periodic).

– Usi reversibile. Un alt factor care va poate influenta decizia de cumparare petnru cel mai bun congelator este directia in care se dechide usa: spre stanga sau spre dreapta. Faptul ca un congelator are usi reversibile inseamna ca aveti posibilitatea sa schimbati directia de deschidere a usii (spre stanga sau spre dreapta) in functie de preferinte.

Uneori este vorba pur si simplu despre preferinte, alteori suneti nevoit sa schimbati directia de deschidere a usilor congelatorului din cauza locatiei in care l-ati amplasat (de exemplu, in apropiere de alt electrocasnic sau de un dulap sau de un perete etc).

Cele mai bune congelatoare au usi reversibile, ce va permit sa montati balamalele pe ambele parti ale usii astfel incat aceasta sa se deschida in directia dorita. Va bucurati astfel de mai multa flexibilitate si facilitate in accesul la produsele alimentare dorite.

In alegerea celui mai bun congelator vertical s-ar putea sa fiti limitat de aspectul si designul locuintei dumneavoastra, de locul in care doriti sa-l amplasati etc dar daca doriti ca la final sa va alegeti cu un congelator foarte performant va recomandam sa va faceti temele dinainte. O buna planificare va poate scuti mai tarziu de frustrare si dezamagire.

Garantie si dimensiuni

Un congelator vertical bun ar trebui sa vina insotit de o garantie sigura. Durata standard de garantie este de un an de zile, dar aceasta se poate prelungi pentru o diferenta de pret. Exista si modele cu un an garantie.

Dimensiunile sunt esentiale pentru a stabili daca congelatorul vertical pe care il alegeti se va potrivi spatiului dorit. Congelatoarele verticale au nevoie de cel putin inca 3 cm de spatiu liber pe laterale si cel putin un cm spatiu liber in spate pentru un debit optim de aer. Asigurati-va ca luati in considerare acest lucru inainte de a va hotari asupra celui mai bun congelator pentru dumneavoastra.

Leave a reply:

Site Footer