Faruri cu LED-uri: argumente pro si contra

Faruri cu LED-uri: argumente pro si contra

Inovatiile in iluminat inseamna ca mai multe tipuri de faruri sunt disponibile pentru soferii auto. In timp ce s-ar putea sa va ganditi la lumini LED pentru case si afaceri, LED-urile sunt din ce in ce mai utilizate pentru farurile auto. Aflati cum se compara farurile cu led auto ieftine, cumparativ cu diferite alte tipuri de faruri, pentru a afla ce este potrivit pentru dvs.

Avantajele farurilor cu LED

Halogenul, descarcarea de intensitate ridicata (HID) si LED-urile sunt principalele tipuri de faruri auto. In timp ce farurile cu halogen sunt cele mai frecvent utilizate, aceste lampi sunt ineficiente. Cea mai mare parte a energiei pe care o consuma este arsa, mai degraba decat convertita in lumina. Ca urmare, becurile cu halogen se ard dupa maxim 1000 de ore. Ele pot avea un cost redus, dar trebuie inlocuite frecvent.

Becurile LED, dimpotriva, au o durata de viata maxima de 15.000 de ore. In timp ce costa mai mult decat becurile cu halogen, durata lor de viata mai lunga depaseste costurile suplimentare.

Atat farurile cu LED cat si cele cu intensitate ridicata sunt mai luminoase decat luminile cu halogen. Becurile HID sunt cele mai stralucitoare; cu toate acestea, acest lucru nu le face in mod necesar cele mai bune. Lumina lor stralucitoare alba tinde sa scufunde orice altceva in umbra mai adanca, ceea ce face mai dificila observarea de exemplu a unui pieton care traverseaza parcarea. In vremea ceata, lumina albastru-alb produsa de lumini HID se reflecta inapoi spre tine, provocand orbire temporara. Lumina stralucitoare de asemenea blocheaza masinile viitoare la o distanta de un kilometru, ceea ce poate face drumul mai putin sigur.

Luminile cu LED-uri sunt aproape la fel de luminoase ca si luminile HID, dar nu atat de stralucitoare incat sa afecteze viziunea dvs. sau cea a soferilor. Cu faruri cu LED-uri, va veti bucura de o luminozitate puternica fara a compromite capacitatea dumneavoastra de a conduce in siguranta.

In plus, lumina cu LED-uri atinge instantaneu luminozitatea completa, spre deosebire de luminile de intensitate ridicata, care necesita cateva secunde pentru a obtine o luminozitate completa. Daca franezi, masina din spatele tau va vedea stopurile rosii instantaneu cu LED-uri fata de cateva secunde mai tarziu cu HID-uri. Acest lucru imbunatateste timpul de reactie cu pana la 30%.

Dezavantaje ale luminilor cu LED

In timp ce luminile cu LED-uri au multe avantaje, exista cateva dezavantaje care trebuie luate in considerare. Din punct de vedere istoric, LED-urile au fost disponibile numai pentru vehiculele de lux cu etichete de pret in sase cifre. LED-urile necesita, de asemenea, o componenta de racire pentru a mentine dioda de topire datorita caldurii produsa de emitator. Acest lucru se intampla deoarece baza electrica a produselor cu LED-uri lumineaza – si se incalzeste – mai degraba decat becul. Componenta de racire adauga la costul de fabricatie cativa banuti in plus.In ultimii ani, totusi, farurile cu LED-uri au scazut in pret, facandu-le mai accesibile pentru toti soferii. Avand in vedere numeroasele avantaje ale becurilor LED, aceste dezavantaje sunt usor depasite de toate avantajele oferite de LED-uri in comparatie cu farurile cu halogen si de intensitate ridicata.

Schimbati farurile

Inlocuirea unui bec cu halogen cu un bec LED va va ajuta sa vedeti mai mult si sa economisiti bani pe termen lung. In multe state, puteti sa va schimbati farurile din setarile implicite instalate cu masina. Cu toate acestea, statele reglementeaza farurile dupa vanzare, astfel incat orice lumina pe care o utilizati trebuie sa respecte legea statului privind culoarea si tipul farurilor. Faceti temele inainte de a achizitiona farurile de inlocuire pentru a va asigura ca nu veti fi amendat.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje dar si dezavantaje pe care le au becurile auto LED. In cazul in care urmeaza sa cumparati o masina, cu siguranta daca aceasta este prevazuta cu asemenea becuri, aveti doar de castigat, pentru ca va puteti bucura dupa cum se poate vedea de cea mai buna lumina, iar durata de viata a becurilor led este mult mai indelungata decat cea a becurilor halogene.

Alegerea finala insa va apartine, dar recomandarea noastra este aceea de a opta fara a mai sta pe ganduri, pentru becuri auto led.

Leave a reply:

Site Footer