A fost un an destul de greu pentru fiecare mare producator din industria smartphone-urilor: profiturile in lumea Android sunt aproape inexistente, iar majoritatea companiilor cu renume in acest domeniu, se zbat sa supravietuiasca.
Daca doresti sa cumperi huse Samsung, poti gasi pe AccesoriiGsm.ro!
HTC, LG, Sony dar si altii, sunt pe rosu in ceea ce priveste raportul dintre profit si investitii. Chiar si cei de la Apple se pare ca au probleme. De aceea lansarea unui mobil al celor de la Sirin Labs la un pret de 9000 de lire (14.000 de dolari) pe numele sau Sirin Solarin, pare o miscare foarte indrazneata din partea acestei companii.
Dar, co-fondatorul companiei Moshe Hogeg, tipul care de altfel sta in spatele aplicatiei de mesagerie “Yo”, crede ca aceasta strategie va reusi, acolo unde altii nu au reusit s-o faca.
Solarin a fost prezentat ca fiind cel mai scump smartphone produs vreodata, conceput pentru miliardari, milionari si directori executivi de multinationale.
Hogeg spera ca acest telefon, prin tehnologia extraordinara, chiar futuristica de la interior si prin nivelurile de securitate in utilizare fara precedent, vor tenta anumiti utilizatori foarte potenti financiar, sa-l cumpere.
Dar, in ciuda pretului foarte ridicat, Hogeg nu-si doreste prezenta acestui smartphone in vitrina “de fite” alaturi de firme precum Vertu, Porche Design sau Tag Heuer. El nu are o parere buna despre aceste modele, numindu-le “bling phones”, facute de companii din domeniul bijuteriilor, fara sa aiba o valoare intrinseca reala.
Valoarea pare a fi obsesia lui Hogeg si tine sa ne spuna o anecdota pentru a-si ilustra mai bine punctul de vedere. Aratand catre unul dintre acele “bling phone” si-a intrebat staff-ul:
“Ce are acest telefon, care sa-i justifice pretul? Oh, domnule, spune tot el cu voce apasata, acest device este un simplu simbol de statut social.”
Cu alte cuvinte, in ochii lui Hogeg, cheltuirea a cateva mii de dolari pe un telefon care este de fapt cu mult inferior din punct de vedere tehnic fata de un Galaxy S5 de exemplu, doar pentru ca este din aur si/sau acoperit cu diamante, este o prostie fara margini. Sinceri sa fim, cam de aceeasi parere suntem si noi.
Asa ca, revenind la logica personajului de mai sus (una foarte buna dealtfel), ce-l face pe Siri Solarin sa coste asa de mult?
Ce face un telefon sa coste 14000 de dolari? Ei bine, sunt destule lucruri. In primul rand, este foarte durabil si este construit din materiale foarte bune, folosite in industria spatiala. In al doilea rand, siguranta in folosirea acestui telefon, este una de top.
Telefonul vine cu tehnologie de protectie asigurata de catre cei de la Zimperium, cu capabilitati de respingere a cyber-atacurilor dar si Koolspan, cunoscut pentru securitatea datelor de voce pe mobile si a mediului de messaging.
Telefonul cripteaza datele folosind criptare de tip 256-bit AES, aceeasi tehnologie pe care o folosesc si armatele din toata lumea, pentru a-si proteja cat mai bine comunicatiile.
Nu se cunosc inca toate detaliile despre ce si cum functioneaza exact la interior, iar asta pare a fi o alta masura de securitate luata de companie, pentru ca hackerii sa nu stie de unde sa inceapa, daca au de gand sa sparga acest telefon.