Piata criptomonedelor a cunoscut o ascensiune spectaculoasa in ultimii ani, dar mai cu seama in 2017 si 2018. Practic, pentru cei care au ales sa investeasca in criptomonede in 2018, dar in mod special anul trecut, acest lucru s-a dovedit de bun augur.
Trebuie spus insa ca nu intotdeauna piata monedelor cripto a fost atat de atragatoare. Sa ne aducem aminte doar despre momentul crearii Bitcoin, care era cotata la momentul aparitiei cu o treime dintr-un dolar american.
Astazi, la doar 9 ani de la acel moment, moneda virtuala amintita a atins vaori record, de pana la 30 de mii de ori fata de valoarea initiala. La momentul de fata insa, moneda virtuala s-a stabilizat la o valoare de aproximativ sase mii de dolari americani, specialistii find totusi de parere ca aceasta nu a atins inca adevaratul potential.
Cum functioneaza o criptomoneda
Pentru a putea paria insa pe monedele virtuale si, mai ales, pentru a obtine maximum de beneficii, trebuie sa cunoastem cateva lucruri despre criptomonede pret de achizitie si mod de selectie.
Aici, lucrurile sunt foarte clare, intrucat criptomonedele, asa cum le spune si numele, nu sunt altceva decat niste tranzactii financiare cu caracter secret pe internet.
Construite pe baza unor principii de criptare a datelor avansate, criptomonedele din ziua de astazi putem spune ca asigura confidentialitatea aproape totala.
Prin urmare, detinatorul unui cont de criptomonede isi va secretiza intr-atat tranzactiile, astfel incat guvernele vor fi legate de maini si de picioare atunci cand acesti proprietari vor incalca legislatia in materie.
Nu este mai putin adevarat ca in aceste distractii sunt cat se poate de legale, insa modul in care sunt efectuate tranzactiile poate reprezenta un semn de intrebare pentru autoritati.
De unde interesul crescut pentru criptomonede
De unde, totusi, acest interes crescut pentru monedele virtuale. De ce oamenii aleg in continuare tranzactiile normale sau banii cash, in vreme ce lumea digital a trecut deja la o alta tehnologie? Deja, sunt suficiente state in Europa care au legalizat folosirea criptomonedelor, in ideea in care Bitcoin, spre exemplu, este cunoscut de aproape toata lumea.
Nu in ultimul rand, criptomonedele au devenit o foarte buna ocazie de a-ti tine economiile. Decat sa stai cu banii la saltea, mai bine ii pui intr-un cont secret sau ii schimbi in euro sau dolari.
Iar daca unii, in perioada crizei economice, isi transportau banii in aur sii ii transportau in alte judete sau in afara tarii, la momentul actual, Bitcin reprezinta una dintre cele mai bune alternative de pastrare a banilor.
Iar daca statele asiatice au dat tonul in aceasta privinta, monedele virtuale au ajuns astfel pe buzele tuturor.