Este rentabil sa petreceti vacanta in Delta Dunarii?

Este rentabil sa petreceti vacanta in Delta Dunarii?

In timp ce foarte multi romani aleg sa isi petreaca vacantele in strainatate, exista si romani care aleg sa petreaca mai multe zile in Delta Dunarii, alaturi de familie sau prieteni.

Cu siguranta, cei care aleg sa petreaca un sejur in Delta Dunarii, vor ramane impresionati de tot ceea ce vor vedea in Delta. Daca doriti sa petreceti cateva zile in Delta, accesati https://www.newlebadaresort.com/camere-cazare-delta-dunarii/, pentru a va rezerva o camera, intr-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Delta Dunarii.

Alegand sa va cazati in acest resort, nu doar ca veti avea parte de camere luxoase, ci va veti putea relaxa intr-un spa center, dupa o zi in care ati desfasurat diferite activitati in Delta.

De-asemenea, putea savura cele mai bune mancaruri traditionale, sau veti putea savura diferite specialitati internationale, dat fiind faptul ca Lebada Luxury Resort & SPA are doua restaurante principale.

Ei bine, acum ca ati gasit si locul ideal de cazare, cu siguranta trebuie sa aflati si ce puteti face sau vedea in delta. Iata despre ce este vorba.

Bucurati-va de peisaj

Peisajul natural al Deltei Dunarii, aproape necontestat, constituit dintr-un mozaic de ramuri de rau, canale, lacuri de diferite tipuri si dimensiuni, stufuri, dune de nisip, paduri de stejar cu vegetatie mediteraneana, reprezinta principalul punct de atractie turistica din Delta Dunarii.

Delta Dunarii este una dintre cele mai mari delte din Europa, incluzand una dintre cele mai nealterate zone umede de pe continent. Se spune despre Delta Dunarii este un muzeu natural cu adevarat impresionant al biodiversitatii, care cuprinde 30 de tipuri de ecosisteme.

Mozaicul de habitate dezvoltat aici este cel mai variat din Romania, care gazduieste peste 7439 specii, dintre care 3375 specii de flora si 4064 specii de fauna.

Obiective turistice de vizitat

Conditiile naturale speciale ale Delta au favorizat dezvoltarea asezarilor umane din cele mai vechi timpuri. Oamenii s-au adaptat la conditiile locale si au format multe asezari (25 de sate) raspandite in toata zona deltei, dezvoltand traditii si o cultura bogata, care poate fi observata in toate satele.

Locuinte specifice fiecarui grup etnic important care locuieste in aceasta regiune (romana, ucraineana, rusa-lipovena) cu acoperisuri de stuf, raspandite in toate localitatile din Delta Dunarii, pescuit („cherhanale”), cu siguranta va vor impresiona, si veti dori sa petreceti cel putin cateva ore in satele din delta pentru a admira cladirile.

Puteti admira de exemplu cladiri specifice activitatii de pescuit comercial, biserica Chilia Veche, o replica a celui din Donaueschingen – Germania, la izvoarele Dunarii, cimitirul confesional multiplu Sulina care are o adevarata istorie a locurilor marcate cu pietre de mormant; puteti vizita de-asemenea orasele Sulina si Sf. Gheorghe.

Palatul Comisiei Europene a Dunarii (CED) din Sulina, parcurile dendrologice ale Maliucului, moara de vant din CA Rosetti, sunt doar cateva dintre exemplele din aceasta materie. Vestigiile arheologice situate in zona de contact dintre Dunare si Podisul Dobrogei, istoricele monumente de arhitectura si arta, muzeele si obiectivele culturale completeaza atractiile naturale din Delta Dunarii.

In apropierea zonei de rezervatie se afla muzee, situri arheologice, biserici si manastiri ortodoxe, o bazilica paleo-crestina etc. Muzeele si obiectivele culturale completeaza atractiile naturale din Delta Dunarii.

Posibilitatile de a vizita Delta Dunarii sunt variate si depind de timpul disponibil si de cerintele vizitatorilor. Accesul in Delta Dunarii este posibil prin intermediul agentiilor de turism specializate, turistii pot vizita Delta pe cont propriu.

Cei care acceseaza https://www.newlebadaresort.com/camere-cazare-delta-dunarii/ pentru a se caza in cel mai luxos resort din delta, pot vizita zi de zi obiectivele turistice din delta, dupa care seara se pot intoarce la resort, pentru a lua masa si pentru a se relaxa in centrul spa al resortului, sau pot alege o sedinta de masaj.

Turistii care au un timp limitat si care aleg sa viziteze Delta in grupuri organizate, pot participa la o excursie de o zi si pot alege in acest caz intre excursii in grupuri mari (60-80 persoane), cu nave moderne de transport, sau in grupuri mai mici (6-8 persoane), cu nave mici, avantajul fiind ca acestea pot intra in zone inaccesibile pentru navele mai mari.

Cei pasionati, care doresc sa descopere ei insisi frumusetea deltei, isi pot croi propria barca sau le pot folosi pe cele ale localnicilor care sunt autorizati pentru activitati turistice. In acelasi mod, turistii pot calatori in Delta Dunarii folosind transportul prestat de companiile de transport maritim autorizate.

Este recomandat insa ca in cazul in care mergeti pe cont proproi in Delta, sa inchiriati serviciile ghidurilor autorizate sau ale localnicilor.

Asadar, Delta Dunarii poate fi destinatia ideala de vacanta pentru cei care isi doresc sa petreaca o saptamana departe de casa si de grijile cotidiene. In Delta exista locuri interesante de vizitat, peisajul este unul absolut fabulos, iar conditiile de cazare de la Lebada Resort de exemplu, sunt de nota 10. Deci, o vacanta in Delta Dunarii va fi una de vis.

Leave a reply:

Site Footer