Este recomandat sa iti cumperi un laptop second hand?

Cu siguranta raspunsul la intrebarea daca este recomandat sa iti cumperi un laptop second hand, poate sa difere de la caz la caz, si de la utilizator la utilizator, in functie de o multime de aspecte.

Trebuie in primul rand sa stii fiecare intrebuintare pe care o va avea produsul din momentul in care il vei duce acasa, astfel ca daca ai de gand sa iti cumperi un laptop second hand, si pe care sa il folosesti pentru gamming, cu siguranta se poate spune ca un asemenea laptop nu este recomandat sa iti cumperi.

Pentru gamming, numai un laptop nou este recomandat sa iti cumperi, iar aici trebuie mentionat faptul ca nu orice laptop nou este bun pentru gamming, ci doar acele laptopuri care au fost anume construite pentru a fi folosite in acest scop.

Daca ai de gand sa iti cumperi un laptop pe care sa il utilizezi numai cateva ore, seara cand ajungi acasa de la servici, iar atunci sarcinile lui vor fi simple, precum vizionarea unui film, sau navigatul pe internet, atunci este evident faptul ca este recomandat sa iti cumperi un laptop second hand.

Cand alegi un astfel de produs, trebuie sa verifici in primul rand bateria acestuia, si ar fi ideal sa iti alegi un laptop care are o baterie ce rezista cat mai mult timp incarcata. Cu siguranta nu se merita sa iti alegi un laptop a carui baterie rezista incarcata mai putin de 40 de minute.

Este foarte important sa testezi produsul din toate punctele de vedere, iar un alt aspect important il reprezinta testarea placii video si a sunetului, astfel ca ar fi indicat sa ai la indemana un stick de memorie si un CD ori un DVD, pentru a verifica aceste aspecte. Avand stick-ul la indemana, vei putea sa verifici si porturile USB, daca sunt functionale.

Tastatura laptopului cu siguranta are un rol foarte important, astfel ca este obligatoriu sa verifici tastatura inainte de a cumpara echipamentul. In acest caz, ar trebui sa deschizi de exemplu Microsoft Word, si sa incepi sa tastezi tot felul de cuvinte, pentru a verifica fiecare tasta in parte daca este functionala.

In ceea ce priveste preturile laptopurilor second hand, cu siguranta acestea vor fi diferite de la caz la caz, in functie de brandul care a fabricat produsul, dar si in functie de specificatiile tehnice ale acestuia.

Vei avea posibilitatea sa gasesti laptopuri second hand, care de exemplu sa coste 200 – 300 de lei, sau vei putea sa gasesti laptopuri second hand, care sa coste cat un laptop nou.

Cu siguranta un laptop second hand care costa in jur de 1000 de lei, va avea performante remarcabile, si nu vei avea nici o problema in momentul utilizarii produsului. Daca vei opta insa pentru un model care costa 200 de lei, atunci nu prea poti avea mari asteptari de la produs.

Ei bine, cu siguranta se merita sa iti cumperi un laptop second hand, insa trebuie sa iti alegi acel laptop second hand, care sa poata sa fie folosit in toate scopurile in care vrei sa il utilizezi.

In cazul in care consideri ca un laptop second hand nu este suficient de bun pentru tine, atunci poti sa iti indrepti atentia fie spre un laptop nou, fie spre un laptop refurbished, insa trebuie sa tii cont de faptul ca aceste echipamente vor costa mai multi bani, insa si performantele lor vor fi superioare modelelor second hand.

Leave a reply:

Site Footer