Este necesar să utilizăm zilnic fond de ten rezistent la apă?

Femeile petrec mult timp să se machieze și să se aranjeze, dar anotimpul călduros le pune bețe în roate, datorită atmosferei umede și a temperaturilor ridicate care determină tenul să transpire.

Se impune astfel utilizarea unor produse speciale pe timpul verii care să fie rezistente la apă, pentru a putea să îți păstrezi look-ul impecabil pe tot parcursul zilei.

Multe femei se întreabă „Merită să investesc în produse water-proof ?” Răspunsul este da.

Astfel, este timpul să vorbim despre machiajul adecvat pentru vară. Și desigur că în ajutor ne vin câteva mărci de produse cosmetice coreene care sunt apreciate pentru că sunt rezistente la apă.

Fondul de ten rezistent este o binecuvântare în zilele fierbinți și umede de vară, dar când este cel mai bine să îl folosim?

Răspunsul la această întrebare este particularizat în funcție de fiecare femeie, de preferințele ei și de tipul de ten cu care a fost înzestrată.

Când este necesar să utilizezi produse cosmetice rezistente la apă?

Există însă câteva situații în care este ideal să ai un make-up realizat cu produse water-proof cum ar fi dacă:

  • Ești atletă sau interpretă și vrei să arătați mereu fresh și să ai un look impecabil în timpul evenimentelor sportive, recitalurilor, concertelor etc.
  • Trăiești într-o zonă cu climat umed și constați că produsele obișnuite nu fac față situației
  • Lucrezi pe teren și meseria îți impune să ai mereu un aspect prezentabil în fața oamenilor pe care îi întâlnești
  • Ești o persoană aventuroasă, spontană și vrei un machiaj care să poată ține pasul cu activitățile tale zilnice fără să mai fie nevoie de retușuri majore.

Dacă niciuna dintre aceste afirmații nu îți descrie stilul de viață sau mediul înconjurător, un fond de ten rezistent la apă probabil nu este o necesitate zilnică. Dar dacă pielea ta este impecabilă, iar tenul tău se adaptează perfect acestui tip de fond de ten, mergi înainte și folosește produsele care funcționează cel mai bine pentru tine.

Însă dacă te confrunți cu acnee, ar trebui să iei în calcul să folosești produse cu textură ușoară, care sunt simple de îndepărtat și nu lasă reziduuri în urmă după curățare. Sunt multe formulele rezistente la apă care conțin o mulțime de siliconi care înfundă porii, ceea ce poate duce la agravarea acneei. Din acest motiv ar fi benefic pentru tine să stai departe de asemenea produse cât de mult poți, iar dacă situația o impune, să cauți cosmetice de calitate care nu îți vor provoca prea multe neplăceri după utilizare.

Cum îndepărtezi produsele de make-up rezistente la apă?

Dacă folosești zilnic un fond de ten impermeabil, ai nevoie de un demachiant adecvat. Produsele obișnuite pe bază de apă evident nu o să te ajute, lăsând în urmă reziduuri ce vor putea duce la erupții acneice.

Un produs de demachiere pe bază de ulei va îndepărta chiar și cel mai rezistent machiaj. Nu este nevoie să îți faci griji, deoarece uleiurile folosite în demachianți nu îți vor afecta tenul. În plus, dacă ești adepta rutinei K-beauty, poți să continui cu un demachiant pe bază de apă, apoi cu un ser, pentru a-ți răsfăța tenul după o zi lungă și încărcată de machiaj.

Mesaj de luat acasă!

Dacă consideri necesar să folosești zilnic fond de ten rezistent la apă, precum și alte cosmetice din acest tip, o poți face atâta timp cât fața ta nu are de suferit din cauza texturii mai dense a acestor produse.

De asemenea, nu uita să te demachiezi foarte bine în fiecare seară și după ce ți-ai curățat tenul să aplici o cremă hidratantă de noapte. Cu o rutină riguroasă de curățare și hidratare, tenul tău va arăta impecabil atât cu machiaj cât și fără.

Leave a reply:

Site Footer