Este mai bine pentru o companie sa lucreze cu angajati sau contractanti?

In ultimii ani, o multime de cetateni romani s-au stabilit in Israel. Unii au plecat de la inceput cu gandul de a munci in aceasta tara, in timp ce altii au inceput diferite afaceri cu diferiti parteneri de afaceri israelieni, iar in cele din urma au ales sa se stabileasca in aceasta tara.

Legea din Israel este total diferita de cea din Romania, iar cetatenii romani care sunt interesati sa afle mai multe detalii despre legislatia muncii si despre alte aspecte legale din Israel, pot accesa www.si-law.ro, pentru a lua legatura cu Biroul de avocatura Samy Ilie, care reprezinta atat cetatenii romani cat si cetatenii straini din Uniunea Europeana, care fie au avut probleme cu legea in Israel, fie au avut diferite probleme penale in aceasta tara.

Luand legatura cu un avocat atat de renumit in Israel, veti putea afla o multime de lucruri importante pentru a nu incalca legea, daca doriti sa lucrati sau sa aveti o afacere in aceasta tara.

DREPTURILE PENTRU OCUPATI IN ISRAEL:

Angajatii unei companii sau organizatii au mai multe drepturi in conformitate cu legislatia israeliana, iar aici putem da drept exemplu drepturile de concediu, concediul medical, plata indemnizatiilor, planurile de pensii si alte prestatii ale angajatilor. Daca aveti in vedere angajarea unui lucrator, va recomandam sa consultati un expert in dreptul muncii israelian.

Puteti contacta cea mai buna firma de avocatura accesand www.si-law.ro, care in ciuda faptului ca nu este neaparat specializata in dreptul muncii, va poate oferi ajutor.

DREPTURILE MUNCITORILOR IN ISRAEL

Retineti distinctia dintre angajarea unui lucrator si semnarea unui contract cu un freelancer independent.

Teoretic, lucratorii independenti din Israel obtin un contract pe o perioada limitata de timp sau pentru un proiect specific. Nu au dreptul la compensatii sau beneficii din partea angajatorului peste orele de lucru convenite sau la plata integrala pentru un proiect finalizat.

Multe dintre drepturile si beneficiile acordate automat angajatilor nu se aplica lucratorului independent.

De exemplu, liber-profesionistii nu primesc plata pentru zile convalescente sau concediu platit, angajatorul nu le ofera securitate sociala nationala (Bituach Leumi) si, in general, nu au dreptul la plata indemnizatiilor.

De fapt, multi angajati care isi desfasoara activitatile independente isi platesc propriile taxe de securitate sociala, deoarece sunt considerati angajatii lor. Dar acest lucru nu conteaza in ceea ce priveste organizatia care a semnat contractul cu un lucrator independent.

In ciuda utilizarii comune a termenului „angajare” in raport cu o persoana care lucreaza pe cont propriu, relatia dintre angajator si persoana independenta este rezultatul unui contract. Acesta nu este un aspect lingvistic – Curtea Muncii poate nota termenii exacti folositi in documentele oficiale la examinarea relatiei.

DREPTURILE LUCRARILOR AUTO-INCOPERITI IN ISRAEL CARE SUNT IN CAMPUL FACTIV.

Un angajator lipsit de scrupule poate inregistra toti angajatii sai in calitate de freelanceri contractati, pentru a evita sa-si plateasca taxele.

Pe de alta parte, chiar si un angajator bine intentionat se poate baza pe un lucrator care desfasoara activitati independente mai mult decat este prevazut in contractul initial.

In orice caz, legile si instantele de munca ale Israelului pot fi in dezacord cu un astfel de contract.

In unele circumstante, acestea pot stabili ca, in ciuda acordului initial dintre parti, bazat pe angajarea unui lucrator independent, independentul este de fapt un angajat caruia ii sunt obtinute toate sau o parte din drepturile si prestatiile unui angajat.

MOTIVELE PENTRU CARE CURTEA DE MUNCA ISRAELI POT DETERMINA LUCRATORI AUTORIZATI IN ISRAEL SUNT IN CAMPUL FACTIV.

Lucratorii independenti pot fi considerati angajati de catre Curtea Muncii, presupunand ca exista una sau mai multe dintre aceste conditii:

Lucratorul independent a lucrat timp indelungat cu acelasi angajator in exclusivitate sau aproape exclusiv, este prezent in mod regulat si se implica in afacerea companiei la fel de mult ca un angajat; este important pentru functionarea departamentului unde lucreaza, este supravegheat de angajatorul direct si permanent, depinde de angajator pentru posibilitatea continuarii muncii (instrumente, cheltuieli) si nu are subcontractanti sau inlocuitori in activitatea sa.

Daca Curtea israeliana a muncii prevede ca relatia dintre parti este cea a unui angajat / angajator, atunci este un angajat care a primit totusi mai putine prestatii in cadrul unui contract care il defineste ca lucrator independent.

In acest caz, instanta poate ignora conditiile contractului de munca si il poate obliga pe angajator sa furnizeze retroactiv freelancer-ului, toate prestatiile financiare asociate statutului angajatului – zile de vacanta, asigurare de pensie, indemnizatie de somaj, etc.

Cu toate acestea, angajatorul poate sustine ca, in calitate de freelancer, angajatul a primit un salariu mai mare decat un angajat in aceeasi pozitie si poate cauta sa deduca cresterea salariului din beneficiile financiare globale.

Dupa cum se poate vedea, legea in Israel este foarte diferita de legea din Romania, si in ceea ce priveste dreptul muncii.

Daca intentionati sa va angajati si sa lucrati in Israel, daca doriti sa lucrati in calitate de freelancer cu o companie din Israel, sau daca doriti sa incepeti o afacere in aceasta tara, cu siguranta aveti nevoie de un avocat.

Luand legatura cu biroul de avocatura Samy Ilie, veti fi instruiti pas cu pas pentru a nu incalca legea in aceasta tar. Veti primi consultanta juridica, veti afla despre infractiunile financiare si cum sa nu le comiteti, plus o multime de alte lucruri interesante.

Colaborand cu biroul de avocatura Samy Ilie, sansele de a avea o viata lipsita de griji in Israel sunt uriase.

Leave a reply:

Site Footer