Este buna pentru sanatate faina de migdale?

Este buna pentru sanatate faina de migdale?

Oamenii adora faina de migdale pentru ca este o faina fara gluten si este de asemenea, o alegere excelenta pentru oricine urmeaza o dieta cu continut redus de carbohidrati. Daca urmati o dieta paleo sau cautati sa coaceti fara cereale, faina de migdale este destul de importanta si in camara.

Aceasta faina este facuta din migdale si numai migdale, care sunt mai intai decolorate pentru a indeparta pilitaa si apoi a macinate pana la o consistenta foarte fina.

Dupa cum stim, alimentatia cu migdale  este extrem de impresionanta. Lucrul nemaipomenit despre faina de migdale 500 g, este ca inseamna pur si simplu migdale macinate, asa ca va ofera toate beneficiile pentru sanatate. O cana din aceasta faina contine aproximativ 90 de migdale si ofera mai mult de 100 la suta din necesarul zilnic de vitamina E.

Este super versatila si poate fi utilizata in toate felurile de alimente coapte. Impacheteaza un pumn puternic de nutrienti importanti, spre deosebire de o faina tipica bogata in gluten, prelucrata excesiv, care nu face nimic bun pentru sanatatea ta.

Stiinta a aratat ca migdalele sunt o putere naturala cand vine vorba de sanatatea inimii, de gestionarea zaharului din sange si chiar de unele tipuri de cancer. Studiile au descoperit, de asemenea, ca migdalele care alcatuiesc faina, sunt chiar mai bune decat glucidele complexe atunci cand vine vorba de a pierde in greutate si de a mentine o talie mai subtire.

Beneficii pentru sanatate ale fainii de migdale

  1. Stimuleaza sanatatea inimii

Peste 65 la suta din grasimile din faina de migdale sunt monoinsaturate, ceea ce este excelent pentru mentinerea nivelului sanatos de colesterol si pentru o buna sanatate generala a inimii. In plus, oamenii de stiinta constata ca consumul de migdale poate reduce riscul de boli coronariene prin mentinerea vaselor de sange sanatoase.

Subiectii de studiu au consumat 50 de grame de migdale zilnic timp de o luna, iar rezultatele au fost extrem de pozitive pentru sanatatea inimii lor. Fie ca mananci migdale intregi, faina de migdale sau faina de migdale, aceasta cercetare din Marea Britanie arata ca consumul de migdale creste semnificativ nivelul de antioxidanti din fluxul sanguin, imbunatateste fluxul sanguin si reduce tensiunea arteriala.

Toti acesti markeri de sanatate sunt esentiali pentru o functionare corecta a inimii si pot reduce probabilitatea bolilor de inima.

  1. Ajuta la descurajarea formarii cancerului

Cercetatorii de la Universitatea din California au efectuat un studiu pentru a evalua efectul fainii de migdale asupra celulelor canceroase de colon.

Potrivit autorilor studiului, rezultatele sugereaza ca consumul de migdale poate scadea riscul de cancer de colon si continutul ridicat de grasimi sanatoase de migdale este legat de capacitatea sa de anticancer. Aceasta cercetare arata de ce migdalele sunt printre cele mai bune alimente care combat cancerul din jur.

  1. Ajutoare in gestionarea zaharului din sange pentru diabetici

Un studiu din 2006 publicat in Journal of Nutrition a descoperit ca pentru persoanele sanatoase, migdalele scad glicemia postprandiala (nivelurile de glucoza din sange dupa masa), prezenta insulinei in sange si leziunile oxidative. Cercetatorii au oferit subiectilor mese controlate pe baza de migdale, cartofi, orez sau paine.

Ei au descoperit ca glicemia si insulina participantilor au scazut dupa ce au mancat masa de migdale. Nivelul de antioxidanti in sange a crescut si dupa masa de migdale.

In general, migdalele sunt o alegere inteligenta ca parte a unui plan scazut de dieta diabetica glicemic, care poate contribui la scaderea incidentei diabetului, precum si a riscului de boli coronariene.

  1. Imbunatateste nivelul de energie

Combinatia de grasimi sanatoase, macronutrienti si micronutrienti fac din faina de migdale un excelent impuls energetic. Mai exact, faina contine creatori de energie precum riboflavina, manganul si cupru. Riboflavina (vitamina B2) din migdale joaca un rol esential in producerea de energie, crearea globulelor rosii, functia celulara, cresterea si dezvoltarea.

Contine de asemenea, urmele minerale de mangan si cupru. Aceste doua minerale sunt co-factori cruciali ai unei enzime numite superoxid dismutaza. Aceasta enzima cheie dezactiveaza radicalii liberi din mitocondrii (generatoare de energie in celulele noastre), ceea ce asigura ca energia noastra continua sa curga. Cand folosesti faina de migdale ca parte a unei retete in general sanatoase, nu doar ca are gust bun, dar poate oferi o sursa constanta de combustibil care, de asemenea, nu va face ca zaharul din sange sa creasca.

Leave a reply:

Site Footer