Epilarea pentru barbati – ar trebui sau nu s-o faceti?

Epilarea pentru barbati – ar trebui sau nu s-o faceti?

Am inceput sa ma gandesc serios la acest subiect cu doar cateva zile in urma. Cele mai bune spatule pentru epilat, pot fi gasite pe UtilariSaloane.ro!

Ei bine, fratele meu s-a decis sa mearga la un salon de infrumusetare pentru a-si epila zonele cu par de pe piept si abdomen. Tot parul. M-a intrebat intai ce cred despre aceasta alegere si sincer, eu nu prea am fost de acord.

Este fratele meu mai mic, desi are aproape 18 ani. Exista o diferenta de varsta semnificativa intre noi, de aceea probabil ca il voi vedea mereu ca pe “fratiorul meu mai mic”, care nu ar trebui sa sufere nici o durere.

De aceea, nu am fost de acord ca el sa-si indeparteze atat de mult par dintr-o data. Ideea de a-l stii trecand prin acele dureri nu era ceva cu care as putea vreodata sa fiu de acord. De aceea nu m-am oferit niciodata sa-l ajut eu in acest sens. Trecand mai departe la momentul cand s-a intors de la salon, l-am intrebat cum i s-a parut. Pieptul si abdomenul sau erau foarte rosii.

Totusi, trebuie sa admit ca arata foarte bine. In familia noastra, majoritatea barbatilor prezinta o pilozitate peste medie, in zona pieptului mai ales, iar procesul epilarii cu ceara prin care a trecut fratele meu la salon, chiar a facut diferenta. Dar, a fost destul de dureros, chiar a fost. Cel putin asta mi-a spus el.

Durerea l-a facut sa transpire de cateva ori, pe masura ce bucatile de ceara erau smulse de pe el. Chiar si asa, a fost fericit dupa ce a vazut rezultatele. Este putin narcisist din punctul asta de vedere, fratele meu acordand o atentie deosebita modului cum arata.

Asa ca: epilarea cu ceara la barbati, nu mai constituie nicicum un subiect tabu, oricine ar trebui s-o faca, daca vrea intr-adevar acest lucru. Totusi, trebuie sa tineti cont de anumite lucruri si mai ales de dezavantajele acestui tip de epilare, inainte sa mergeti la salon:

1.    Este un proces dureros.
Am vorbit deja despre asta in mica povestioara de mai sus. Epilarea cu ceara presupune indepartarea parului de la radacina. Zonele de la sub-brat si cele intime sunt de obicei cele mai sensibile, iar acolo durerile si usturimile pot persista chiar si dupa sfarsitul procesului de epilare.

Daca nu ai trecut printr-un astfel de proces pana acum, parul ar putea fi destul de lung si ar putea sa te doara si mai mult, decat daca ar fi mai scurt. Iti recomandam asadar, sa il tunzi inainte.

2.    Ar trebui sa efectuezi prima sedinta de epilare, la un salon.
Nu recomandam ca prima epilare sa o faci singur, acasa. Este foarte important ca cel putin prima data, sa apelezi la serviciile profesionistilor din acest domeniu, pe care ii poti gasi la saloanele de infrumusetare.

Altfel te poti confrunta cu anumite probleme: poti ramane cu ceara pe anumite zone ale corpului, poti sa faci multa mizerie si poti sa nu termini procesul in totalitate, fiind expus si mai mult durerii.

Leave a reply:

Site Footer