Elemente specifice stilului victorian in moda si cum a influentat acesta tinutele

Elemente specifice stilului victorian in moda si cum a influentat acesta tinutele

In timpul epocii victoriene, locul femeii era acasa.  Spre deosebire de secolele anterioare, cand femeile puteau ajuta sotii si fratii lor in intreprinderile familiale, in secolul al XIX-lea, rolurile de gen au devenit mai definite decat oricand. Stilul lor de imbracaminte reflecta stilul lor de viata. Moda victoriana nu era destinata sa fie utilitarista.

Existau si rochii elegante in perioada victorina si unele au devenit iconice.

Hainele au fost vazute ca o expresie a locului femeilor in societate  si, prin urmare, au fost diferentiate in termeni de clasa sociala. Femeile de varsta superioara, care nu aveau nevoie sa munceasca, purtau adesea un corset strans dantelat de care era legata  o fusta impodobita cu numeroase broderii si ornamente.

Femeile din clasa mijlocie au prezentat stiluri de rochie similare; totusi, decoratiile nu erau la fel de extravagante. Straturile acestor articole de imbracaminte le fac foarte grele. Corsetele au, de asemenea, miscari rigide si restranse. Desi hainele nu erau confortabile, tipul de tesaturi si straturile numeroase erau purtate ca un simbol al bogatiei.

Decolteul Bertha este linia gatului umarului scazut purtat de femei in timpul epocii victoriene. Taierea a expus umerii unei femei si uneori a fost impodobita cu o dantela de 3 pana la sase inci, sau corsetul avea un neckline drapat cu mai multe benzi orizontale de panglici de tesaturi.

Cu toate acestea, expunerea de gat-linie a fost limitata numai la clasa superioara si de mijloc.Stilul de decolteu a facut ca salurile sa devina o caracteristica esentiala a rochiei.

Corseturile au fost folosite la rochii, pentru a evidentia talia mica a corpului feminin. Ele functioneaza ca o imbracaminte care poate fi ajustata pentru a se lega strans in jurul taliei, astfel incat sa o subtieze si sa aiba conformatia unei siluete la moda. De asemenea, a ajutat la oprirea corsetului de la crestarea orizontala. Cu corsetul, se va arata o talie foarte mica.

Cu toate acestea, corsetele au fost acuzate ca provoaca o multime de boli din cauza legaturii stranse. Exemple de cazuri de boala au fost curbura coloanei vertebrale, deformari ale coastelor si defecte congenitale. Drept urmare, oamenii au inceput sa se opuna folosirii corsetelor in vremuri ulterioare.

Manecile au fost bine montate in timpul erei victoriene. Ea se potriveste cu talia mica a femeilor, care se potrivea perfect cu designul, iar marginea mantalei de umar a fost inclinata mai mult pentru a arata o fixare mai stransa pe brat.

Acest lucru a limitat in cele din urma miscarile femeilor cu maneci. Cu toate acestea, deoarece crinolinele au inceput sa se dezvolte la moda, manecile s-au transformat ca niste clopote mari, care au dat rochiei un volum mai mare. Ele apar de obicei sub maneci in forma de clopot de rochii de zi.

Silhouette Silhouette s-a schimbat in timp, sustinut de evolutia lenjeriei de corp. In zilele trecute, fuste largi au fost sustinute de tesaturi cum ar fi lenjeria care folosea parul de cal in tesatura. Crinolinele au fost folosite pentru a oferi fustei o forma de stup, cu cel putin sase straturi de petticoate purtate sub fusta, care ar putea cantari pana la 14 kg.

 

Leave a reply:

Site Footer