Eficacitatea tratamentelor de albire dentara

Eficacitatea tratamentelor de albire dentara

Dentistii cosmeticieni sunt acuzati in ultima vreme de o reclama falsa la tratamentele de albire (in special cele cu laser, care sunt foarte scumpe), acestia facand de cele mai multe ori afirmatii exagerate despre superioritatea tratamentelor cu laser. Cauti tratament albirea dintilor? Intra pe SmileBright.ro.

Chiar si pastele de dinti cu agent de albire, au inceput sa fie foarte criticate din cauza particulelor abrazive pe care le contin, particule ce pot slabi smaltul in timp, unii cercetatori declarand ca peroxidul de hidrogen de la interiorul acestor paste de dinti, poate fi canceringen si are capacitatea de a slabi dintii.

Exista 3 tratamente principale pentru albirea dintilor: Pastele de dinti ce conti agenti anti-patare sau peroxid de hidrogen in concentratii mai mici, costa doar putin mai mult decat pastele de dinti normale si sunt folosite zilnic de milioane de persoane din intreaga lume.

Kit-urile de albire pentru acasa, pe care le puteti gasi la diferite magazine, costa in jur de 100 de dolari si implica folosirea unei solutii cu concentratie mica de peroxid, solutie ce trebuie introdusa in niste gutiere de albire, pe care persoanele le pot purta noaptea (cateva ore), pe o perioada de pana la 2 saptamani.

Aceste produse, reclama la randul lor capacitatea de a albi dintii foarte eficient cu pana la 6 sau 8 nuante de alb si constituie in momentul de fata, cel mai comun si cel mai folosit tratament pentru albire, la nivel global.

Ultima si cea mai scumpa metoda sau tratament de albire, este albirea la cabinet cu ajutorul tehnologiei laser. Cu aceasta tehnica, peroxidul de hidrogen este “pictat” la propriu pe dantura ta, cu ajutorul tehnologiei laser.

Aceasta procedura poate dura intre 15 minute si o ora si reclama albirea dintilor cu pana la 11 nuante de alb, intr-un timp foarte scurt. Practic, dupa prima sedinta veti observa rezultate excelente, care nu se pot obtine atat de rapid cu produsele pentru albire din kit-urile disponibile in comert.

Aceste tehnici de albire de fapt, sunt concepute pentru a indeparta petele depuse pe dinti, pete formate de la consumul anumitor bauturi (ca de exemplu cafeaua) sau tipuri de mancare ce pot ataca smaltul dentar.

Pastele de dinti cu agent abraziv incearca sa indeparteze aceste pete, in timp ce peroxidul de hidrogen, le albeste. Dar, aceste tratamente functioneaza cu adevarat sau sunt doar strategii de marketing, pentru a ne face sa le cumparam?

Care este evidenta stiintifica a faptului ca aceste tratamente chiar functioneaza? Din pacate, pana in momentul de fata nu s-au facut studii stiintifice/medicale complete, care sa arate faptul ca aceste produse chiar functioneaza asa cum declara producatorii.

Totodata, tocmai din cauza acestui lucru, nu putem stii nici daca nu functioneaza. Multe persoane care au folosit produse de albire (cele din comert), au declarat ca acestea au functionat, uneori chiar peste asteptari.

Un procentaj mult mai mic de persoane, au declarat ca tratamentele de albire nu au functionat, acesti oamenii fiind nevoiti in cele din urma sa apeleze la serviciile de albire profesionale, ale cabinetelor stomatologice.

Leave a reply:

Site Footer