Intreaga lume trebuie sa stie despre poluare si sa ia masuri pentru reducerea acesteia, deoarece efectele negative ale poluarii sunt grave si potential fatale.
Toate tipurile de poluare sunt in detrimentul sanatatii umane si vietii salbatice si contribuie la schimbarile climatice, ceea ce pune intreaga planeta in pericol. Cunoasterea este putere, asa ca invatarea despre efectele poluarii este cruciala pentru a face schimbari in bine.
Efectele poluarii aerului
Gazele cu efect de sera, precum combustibilii fosili eliberati de vehicule si fabrici, si metanul, eliberat de animale, contribuie la poluarea aerului si se adauga la schimbarile climatice prin cresterea temperaturii pamantului. Intr-un cerc vicios, schimbarile climatice agraveaza apoi un anumit tip de poluare a aerului.
O reactie intre emisiile de combustibili fosili si lumina solara creeaza fum, o ceata galbuie sau negricioasa cunoscuta si sub denumirea de “ozon la nivelul solului”. Schimbarile climatice creeaza, de asemenea, mai multi poluanti ai aerului alergici, cum ar fi mucegaiul cauzat de conditiile umede si polenul.
Poluarea aerului poate avea un impact grav asupra sanatatii asupra oamenilor. Daca sunteti expus la niveluri foarte ridicate de poluanti ai aerului, puteti prezenta iritatii ale ochilor, nasului si gatului, respiratie suieratoare, tuse si respiratie greoaie, si aveti un risc mai mare de atacuri de cord.
Poluarea aerului poate agrava si afectiunile pulmonare si cardiace existente, cum ar fi astmul. Fumul poate irita ochii si gatul si, de asemenea, dauneaza plamanilor. Copiii, persoanele in varsta si persoanele care lucreaza sau fac exercitii fizice sunt expuse unui risc mai mare. Cei mai expusi riscului sunt persoanele cu astm sau alergii, deoarece poluantii pot agrava simptomele si pot declansa atacuri de astm.
Peste tot in lume, schimbarile climatice duc la mai multa seceta, valuri de caldura, cresterea nivelului marii, furtuni, incalzirea oceanelor si cresterea nivelului marii, care afecteaza speciile de animale distrugand habitatele lor naturale.
Efectele poluarii solului
Poluantii din sol, cel mai adesea din surse industriale, despaduririle si eliminarea necorespunzatoare a deseurilor, pun animalele si plantele in pericol. Solul poluat de substante chimice devine in cele din urma infertil si incapabil sa sustina culturile si alte vieti vegetale.
Acest lucru impiedica productia de alimente si poate duce la subnutritie in comunitatile locale. Daca poluantii solului produc alimente contaminate, oricine le mananca se poate imbolnavi. Solul toxic poate provoca, de asemenea, boli prin contactul cu pielea sau prin inhalare.
Efectele poluarii apei
Poluantii din apa care rezulta din gunoi, deversari de petrol, deversari de ape uzate si scurgeri din campurile agricole, santierele si fabricile afecteaza speciile de plante si animale native.
Consumul de apa contaminata cauzata de revarsarea apelor reziduale poate cauza imbolnaviri si probleme digestive pentru om. Poluantii precum mercurul din peste si fructe de mare pot duce la probleme grave de sanatate, in special la copii si femei insarcinate.
Asadar, vazand cat de grave sunt efectele poluarii, cu siguranta va intrebati ce este de facut pentru a reduce nivelul de poluare al mediului inconjurator. In primul rand, trebuie sa fim mai responsabili, si trebuie sa recunoastem ca intr-o foarte mare masura, actiunile omului au dus la un asa mare nivel de poluare.
Acum noi, oamenii de rand din intreaga lume, trebuie sa incercam sa ne salvam planeta. Chiar daca pare un scenariu desprins dintr-un film sf., acest lucru este posibil. Folosind pungile si ambalajele biodegradabile, este o modalitate prin care fiecare dintre noi, ne punem amprenta in salvarea acestei planete.
Probabil ati si vazut faptul ca de anul trecut, in supermarketurile din tara, nu mai exista pungi de plastic. Acestea de regula se gaseau in apropierea raioanelor de fructe si legume sau produse vrac.
In clipa de fata se folosesc pungi biodegradabile precum cele de la Neo Pack, care au atat de multe beneficii pentru mediul inconjurator. Folositi cu totii astfel de pungi si ambalaje biodegradabile, si contribuiti la reducerea nivelului de poluare al planetei. Pana atunci insa, iata pe scurt cateva informatii despre materialele plastice biodegradabile!
Materialele plastice biodegradabile au devenit mai atragatoare in ultimii ani, deoarece produsele plastice traditionale de consum continua sa sufoace depozitele de deseuri, avand un impact negativ asupra mediului inconjurator, si asupra noastra a tuturor mai exact.
Materialele plastice biodegradabile dureaza intre trei si sase luni pentru a se descompune, ceea ce reprezinta o imbunatatire semnificativa, daca stam sa facem o comparatie cu sutele de ani de care au nevoie cele mai traditionale materiale plastice pentru a se descompune.
Plasticul biodegradabil este inca in curs de dezvoltare, iar clasele disponibile in comert sunt departe de a fi perfecte in mare parte, dar ambalajele de la Neo Pack sunt perfecte.
In ciuda oricaror neajunsuri insa la nivel mondial, oamenii de stiinta continua sa dezvolte si sa perfectioneze bioplasticele, deoarece beneficiile potentiale sunt greu de negat.
Aceste beneficii includ o reducere a consumului de petrol, comunitati mai curate si o crestere a exporturilor de plastic.