Din ce material ne alegem masa?

Cea mai buna masa pentru dvs. va fi cea care functioneaza pentru bugetul dvs., este solid construita, se potriveste in spatiul dvs. si are un stil pe care il veti iubi de ani de zile.

Exista cativa factori principali pe care trebuie sa ii tineti cont atunci cand alegeti o masa, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Indiferent ca doriti sa achizitionati mese extensibile si scaune extensibile la cel mai bun pret sau ca va aflati in cautarea meselor fixe, alegerea materialului pentru masa poate fi dificila.

Trebuie sa echilibrati pretul, usurinta de ingrijire si stilul dvs. personal pentru a alege cel potrivit si o masa care nu se potriveste perfect cu nici unul dintre acestea ar putea insemna o decizie de cumparare pe care o regreti mai tarziu.

Iata cele mai frecvente materiale si ce trebuie sa luati in considerare pentru fiecare:

Lemn: Lemnul masiv este un material clasic deoarece este durabil si usor de reparat. Pini, salcam, mango si teak sunt optiuni populare, mai putin costisitoare.

Lemnul masiv este cel mai popular, desi este adesea cel mai scump. Lemnul se extinde si se contracteaza cu caldura si umiditate si poate afisa zgarieturi si uzura, dar este destul de usor de reparat. Furnir / lemn-look: furnirul de lemn este adesea o alternativa mai accesibila la lemnul masiv.

Aici un strat foarte subtire de lemn masiv (sau material imprimat sa arate ca lemn) este lipit de un placaj sau alt miez de lemn. Pentru a identifica furnirul bun, cautati mese cu interioare de baza marcate clar, cum ar fi lemn de esenta tare uscat in cuptor.

O modalitate de a arata furnir mai ieftin este sa te uiti sub masa la magazin. “Daca doar partea exterioara este finalizata, dar partea inferioara arata ca un material diferit, producatorul reduce costurile.

Sticla: mesele de sticla pot include versiuni clare, mate sau colorate. Sunt relativ ieftine si pot crea un sentiment de spatiu si deschidere. Desi sticla nu este susceptibila la umiditate, se poate cipa, zgaria sau crapa de caldura. De asemenea, arata fiecare amprenta digitala.

O masa buna de sticla poate dura zeci de ani daca nu sunteti prea stangaci, dar va incepe sa arate rau repede daca sunteti predispus la ruperea marginilor sau la zgarierea tablei.

Metal: metal, inclusiv din otel inoxidabil, alama, zinc si lacuite sau versiuni vopsite ale acestora, este utilizat mai frecvent pentru baze de masa decat blaturi.

Metalul este durabil si nu este usor deteriorat. Dar din cauza stralucirii sale mai mari, aceasta arata fiecare amprenta digitala si poate necesita unelte de curatare speciale.

De asemenea, metalele pictate pot fi greu de reparat. Acestea pot fi mai putin costisitoare decat mesele din lemn, desi este rara gasirea unei mese din metal, dincolo de mesele de utilitate.

plastifiere: materiale artificiale, fie turnate intr – o forma sau lipite pe placaj sau alt nucleu, sunt o optiune ieftin. Ele pot dura o lunga perioada de timp, dar nu sunt luate in considerare ca fiind cel mai frumos material de calitate.

Ce forme pot avea mesele?

Mesele patrate si dreptunghiulare sunt cele mai frecvente, deci veti gasi un numar mare de optiuni cautand asemenea stiluri; veti gasi diferite dimensiuni si optiuni extensibile.

Dar o masa rotunda sau ovala va poate oferi un spatiu mai mic pentru a va deplasa in timp ce taie colturile. Tocmai de aceea, pentru spatii stricte, o masa ovala este ideala.

In schimb, mesele rotunde sau ovale pot fi excelente pentru petreceri si conversatii, deoarece nu exista nici un cap de masa.

Asadar, acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand doriti sa achizitionati o masa pentru acasa. Din fericire, aveti posibilitatea ca in functie de preferinte sa alegeti o masa construita din materialul pe care il considerati ideal.

De-asemenea, tot in functie de preferinte, dar si de necesitati puteti alege o masa fixa sau o masa extensibila, o masa care poate avea forma rotunda, ovala, dreptunghiulara sau patrata.

Acest aspect este unul deosebit de important pentru ca practic, puteti sa va alegeti orice tip de masa dupa cum am mai spus, cu conditia ca spatiul de care dispuneti sa va permita acest lucru.

Leave a reply:

Site Footer