Despre content writeri si de ce ar trebui sa-i angajezi

Despre content writeri si de ce ar trebui sa-i angajezi

Daca ai o afacere in ziua de astazi, nu ai nevoie de un website. Cum? – ai putea sa te intrebi. Nu, nu ai nevoie “doar” de un site, ai nevoie de un site cu continut excelent pe el. Vrei cursuri optimizare seo? Intra pe Smartseopack.com.

De aceea, in majoritatea cazurilor, vei avea nevoie de outsourcing, pentru scrierea de continut. In timp ce multe companii care au continut online vor include traditionalul “copy paste” de pe alte site-uri, schimband doar forma si informatiile fizice (localizarea geografica, numele, etc.) din sectiunile “despre noi” sau “servicii”, trebuie sa realizam ca pentru a avea un continut decent pe site, trebuie sa ai si continut de blog original.

Blogging-ul este foarte eficient pentru promovarea brandului tau, pentru a-ti stabili un renume pe termen lung in business-ul pe care il desfasori dar si in aducerea traficului pe website.

De asemenea, blogging-ul este excelent pentru partea SEO a site-ului (search engine optimization) si pentru rangurile generale ale paginilor in SERp-uri (paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare). Cu cat mai bun va fi rangul obtinut de tine in aceste motoare de cautare, cu atat mai mult diferiti utilizatori vor da click pe link-ul tau si vor afla informatii despre business-ul pe care il desfasori, despre produsele tale, etc.

Asadar, cum poti obtine un astfel de continut, de calitate? Ai putea sa incerci sa-l concepi singur si cu siguranta exista in momentul de fata content writeri de succes, care sunt si proprietari de website-uri si sunt foarte eficienti din acest punct de vedere.

Totusi, pentru o singura astfel de persoana (capabila sa-si produca singura continutul si sa adiministreze si un website sau mai multe), exista sute sau mii de alti proprietari de website-uri, care nu au timp sau nu se pricep sa faca si aceste lucruri, asa cum trebuie.

Conform ultimelor studii, peste 95% din blogurile proaspat lansate, esueaza lamentabil. De ce? Din diverse motive, dar motivul principal ar fi acela ca scrierea de continut foarte bun cere timp, cere talent, cere munca multa si dedicare.

De aceea, majoritatea business-urilor online de succes, fac outsourcing pe aceasta parte de “content writing”, adica isi externalizeaza aceasta atributie, catre content writeri profesionisti, care au avut succes si pe alte site-uri.

Daca ai nevoie de un content writer profesionist dar nu esti sigur unde sa incepi sa-l cauti, ai putea incerca sa cauti acele firme de SEO care fac continut de calitate (deci unde lucreaza astfel de content writeri cu experienta) si ai putea face un contract de blog/content building cu una dintre aceste firme. In primul rand trebuie sa intelegi importanta continutului pentru website-ul tau.

Asa cum spune si Google, “content is king”, cu cat mai relevant mai informativ si mai atractiv va fi continutul de pe site pentru utilizatorul tau, cu atat mai bun vei aparea si tu in fata algoritmilor motoarelor de cautare, care iti vor da un rang mai mare decat al concurentei, in asa fel incat sa apari primul printre rezultatele din cautari.

Leave a reply:

Site Footer