De ce trebuie sa vorbiti limba engleza?

Intr-o economie globala din ce in ce mai diversa, avand o limba comuna faciliteaza foarte mult comunicarea interculturala intre oameni din diferite regiuni si natiuni.

Limba engleza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, a doua chiar, fiind depasita doar de mandarina. Limba engleza fiind o limba larg vorbita in intreaga lume, putem spune ca acesta este doar unul dintre numeroasele avantaje ale invatarii limbii.

A invata limba engleza va poate oferi insa multe alte beneficii, iar in urmatoarele randuri veti descoperi cateva dintre acestea. Cititi mai departe, pentru ca multe beneficii ale cunoasterii limbii engleze, probabil nu le cunoasteti si va vor surprinde.

Relatii Internationale

Engleza este limba principala de afaceri din intreaga lume. Cele mai multe tranzactii de afaceri internationale, inclusiv e-mail-uri, memo-uri, rapoarte si contracte, sunt scrise in limba engleza.

Traducerea frecventa a comenzilor de cumparare, a formularelor, a ofertelor si a corespondentei consuma mult timp si este potential plina de erori.

Oportunitati de angajare

Lumea este acum mai globalizata ca niciodata, datorita capacitatii internetului de a conecta tari si oameni. Aceasta inseamna ca o persoana care vine dintr-o tara poate cauta un loc de munca intr-o alta tara in care engleza este limba primara si care poate beneficia de un salariu sau beneficii mai bune decat in tara sa.

Cunoasterea limbii engleze poate oferi oamenilor aceasta oportunitate de a lucra in strainatate si de a avea un stil de viata mai bun decat ar fi putut avea in tara lor de origine daca nu ar fi vorbit limba engleza.

Cunoasterea limbii engleze poate oferi de asemenea oamenilor din alte tari posibilitatea de a lucra online. Multe companii cauta sa externalizeze unele locuri de munca pentru freelanceri care au stapanit limba engleza in tarile in care forta de munca este in general mai ieftina.

In timp ce munca este mai ieftina pentru angajator, persoana angajata isi poate folosi abilitatile pentru a castiga ceea ce este inca un salariu mai bun, impreuna cu libertatea de a lucra online.

Posibilitati de a studia la cele mai imporante universitati din lume

Cunoscand limba engleza, aveti posibilitatea de a studia la cele mai importante universitati din lume. Elevii de exemplu vor putea participa la o tabara scolara la Londra pe timpul vacantelor de vara sau de iarna.

Cunoscand limba engleza foarte bine, elevii vor avea apoi sanse mari de a studia la Cambridge sau Oxford, iar de aici posibilitatile lor vor fi uriase. Invatand la Cambridge sau Oxford, in mod garantat vor avea sanse mari la un viitor stralucit.

Divertisment si media

Filmele majore de la Hollywood si multe emisiuni de televiziune populare in jurul cuvantului au dialog in engleza. Pelicula este mai usor de urmarit daca persoana care vizioneaza filmul vorbeste engleza.

Subtitrarile in alte limbi pot provoca uneori pierderea semnificatiilor cuvintelor in traducere si pot fi o distragere sau chiar blocarea actiunii care are loc pe ecran. Traducerea materialelor tiparite precum carti sau reviste necesita timp.

Calatorie si turism

Un alt avantaj al limbii engleze este acela de a folosi cunostintele in aceasta limba pentru calatorii.

Deoarece limba engleza este limba comuna vorbita in intreaga lume, cunoasterea limbii te poate ajuta sa comunici atunci cand calatoresti in strainatate, mai ales daca nu vorbesti limba tarii in care calatoresti si, de asemenea, locuitorii din tara respectiva nu vorbesc limba ta materna.

De exemplu, daca o persoana din China calatoreste in Spania, este posibil sa nu cunoasca limba spaniola, iar vanzatorii din Spania probabil nu vor sti limba chineza. Cu toate acestea, daca persoanele din ambele parti vorbesc putin engleza, atunci pot comunica.

Lucruri simple, cum ar fi sa platesti o camera la un hotel, sa comanzi o masa la un restaurant sau sa ceri indicatii este mult mai usor atunci cand calatoresti daca poti vorbi engleza. De asemenea, majoritatea lucrurilor cum ar fi semnele, aparatele de ticketing si hartile au scris in engleza si ele.

Calculatoare si Tehnologie

Majoritatea programelor software sunt scrise in engleza. Cei care doresc sa-si extinda cunostintele despre computer pot gasi capacitatea de a citi si intelege limba engleza de nepretuit.

Membrii echipelor de cercetare au nevoie de un limbaj comun pentru schimbul de idei. Competenta engleza permite inginerilor si tehnicienilor sa se adapteze rapid la noile instrumente software ale companiei lor sau ale industriei.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, a cunoaste limba engleza inseamna a va bucura de o multime de avantaje.

Incepand de la gasirea unor locuri de munca mai bune, la pozibilitati de a participa in tabere de limba engleza sau de a studia la cele mai mari universitati din lume, a vorbi aceasta limba vine cu multe avantaje.

In plus, va veti descurca in orice tara de pe fata pamantului, daca veti avea cunostinte de limba engleza. Deci, aveti toate motivele din lume pentru a invata aceasta limba.

Leave a reply:

Site Footer