De ce sa utilizati aloe vera?

De ce sa utilizati aloe vera?

Aloe vera este poate unul dintre remediile cele mai des utilizate pe baza de plante pentru afectiuni topice ale pielii. Acest lucru se datoreaza faptului ca componentele gel-like ale plantei sunt cunoscute pentru a vindeca pielea dintr-o varietate de boli minore. De fapt, s-ar putea sa fi folosit chiar in trecut aloe pentru arsuri solare, taieri minore sau mici abraziuni.

In ciuda puterilor sale de vindecare, s-ar putea sa va intrebati daca este sigur sa folositi o planta aloe vera 7-9 ani pentru utilizare pe fata voastra. In general, raspunsul este da. Cand este utilizata corect, planta de aloe vera va poate ajuta cu o varietate de afectiuni care v-ar putea afecta pielea. Mai jos sunt prezentate cateva dintre aceste beneficii.

Beneficii

Daca aveti de-a face cu o afectiune cronica a pielii, este o idee buna sa consultati medicul dermatolog inainte de a aplica orice produs pe fata. Discutati cu medicul dumneavoastra despre urmatoarele beneficii potentiale ale aloe vera:

Arsuri

Pentru arsuri minore, aplicati gel de aloe vera pe zona afectata de pana la trei ori pe zi. De asemenea, poate fi necesar sa protejati zona cu tifon.

Arsuri solare

In timp ce aloe vera ajuta la calmarea arsurilor solare, cercetarile arata ca aceasta planta nu este un mod eficient de a preveni arsurile solare, astfel incat asigurati – va ca purtati protectie solara in fiecare zi!

Mici abraziuni

Daca v-ati scuturat barbia sau fruntea, puteti aplica aloe vera pe zona pentru ameliorarea rapida a senzatiilor de durere si arsura. Folositi de trei ori pe zi.

Pielea uscata

Gelul de aloe vera se absoarbe usor, ceea ce il face ideal pentru pielea grasa. Cu toate acestea, poate ajuta si la tratarea pielii uscate. Luati in considerare schimbarea hidratantului obisnuit pentru aloe dupa baie, pentru a ajuta la etansarea umiditatii in piele.

Degeraturi

Degerarea este o afectiune grava care necesita tratament medical de urgenta. In timp ce gelul de aloe vera a fost folosit istoric ca remediu pentru degeraturi, adresati-va mai intai medicului dumneavoastra inainte de a incerca.

Eczema

Efectele hidratante ale aloe pot ajuta la ameliorarea pielii uscate, cu mancarimi asociate cu eczema. Gelul de aloe vera poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea dermatitei seboreice. In timp ce aceasta forma uleioasa de eczema se gaseste cel mai adesea la nivelul scalpului, aceasta poate afecta si parti ale fetei si in spatele urechilor.

Psoriazis

La fel ca in cazul eczemelor, aloe vera poate ajuta la ameliorarea inflamatiei si mancarimii de la psoriazis. Pentru cele mai bune rezultate, aplicati gel de aloe vera de doua ori pe zi pe zona afectata a pielii.

Acnee inflamatorie

Datorita efectelor antiinflamatorii ale aloei vera, gelul poate ajuta la tratarea formelor inflamatorii ale acneei, cum ar fi pustulele si nodulii. Aplicati gelul cu un tampon de bumbac direct pe cosul de trei ori pe zi.

Ce anume sa cauti

Frunzele unei plante de aloe sunt cea mai puternica forma de gel de aloe vera. Cu toate acestea, nu toata lumea are o planta de aloe atarnata in jurul casei lor. In astfel de cazuri, produsele OTC functioneaza la fel de bine. Pentru cele mai bune rezultate, cautati un gel care sa enumere aloe vera ca ingredient principal.

Pentru afectiunile pielii, extractele de aloe vera nu functioneaza la fel de bine ca si gelul. Acest lucru se datoreaza faptului ca gelul in sine are elemente hidratante pentru a proteja si vindeca pielea.

Leave a reply:

Site Footer