De ce sa practicam sportul in aer liber?

De ce sa practicam sportul in aer liber?

E destul sa ne plimbam cateva minute in aer curat ca sa ne simtim in forma. Din acest motiv, ar fi bine sa alocam cel putin o ora pe zi pentru activitati practicate in aer liber, in zone lipsite de poluare.

Cel mai pur aer il gasim in preajma padurilor, dar unii oameni ar zice ca este o utopie sa vorbesti de aer curat, atunci cand locuiesti in oras, la bloc. Nu este deloc asa daca stii cum sa-ti alegi zona in care sa traiesti si profiti de expansiunea noilor ansambluri rezidentiale, in arealuri in care natura a fost protejata si integrata in stilul de viata al locatarilor.

Exista apartamente noi cu 3 camere in Bucuresti, de exemplu in Greenfield, cartierul imbratisat de padurile Baneasa si Tunari, unde pe langa apartamente bine facute, cu facilitati si dotari de calitate, te vei bucura de cel mai scazut nivel de noxe si zgomot din Bucuresti.

In trecut, oamenii depuneau mai mult efort fizic, deoarece activitatile zilnice specifice solicitau mai mult corpul si asta stiu cel mai bine oamenii care locuiesc la tara.

In ziua de azi, odata cu revolutia industriala, munca fizica o intalnim tot mai rar, sedentarismul fiind cauza majoritatii afectiunilor vietii moderne. Nici macar copiii nu se mai joaca in aer liber, prefera statul la calculator si televizor.

O zi de lucru pe camp, la tara, poate fi echivalentul catorva ore de exercitii fizice intense la sala. Totusi, sala este un spatiu inchis, de aceea sportul in aer liber este mai recomandat.

Pe langa aportul de oxigen produs si ionizat negativ de catre arbori, intr-un un mediu natural cum e cel din apropierea unei paduri, beneficiezi si de razele solare, care stimuleaza procesul de sintetizare a vitaminei D.

Sportul in aer liber este recomandat indiferent de varsta. Totusi, studiile arata ca efectele benefice asupra copiilor si tinerilor sunt covarsitoare. Se indica faptul ca activitatea fizica in aer liber duce la imbunatatirea dispozitiei, claritatii mentale, la evitarea starilor confuze si a celor de anxietate sau depresie.

Unii prefera plimbarile lungi, altora le place alergarea usoara, sa joace tenis de masa sau badminton. Indiferent de activitatea aleasa, aerul pur te va ajuta sa ai o sanatate de fier.

Greenfield
Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044
Phone: +40 21.230.75.70/71/72

Leave a reply:

Site Footer