De ce sa alegi un boiler montaj deasupra chiuvetei?

De ce sa alegi un boiler montaj deasupra chiuvetei?

Boilerul este o solutie potrivita pentru cei care au nevoie de incalzirea rapida a apei folosita in cadrul gospodariilor, si de asemenea este si una deoasebit de eficienta la acest nivel.

Boilerele electrice sunt ramificate in doua categorii separate, in functie de modul lor de dispunere si montaj. Astfel, vom gasi spre exemplu de boiler montaj deauspra chiuvetei sau, de asemenea, vom intalni boilere cu montaj sub chiuveta.

Alegerea se face in functie de spatiul pe care il avem alocat pentru aceasta, avand grija de asemenea la specificatiile produsului dar si la recomandarile specialistilor in domeniu. Un boiler montaj deasupra chiuvetei va beneficia de un avantaj in plus fata de produsele similare, dispuse insa sub chiuveta, prin prisma curgerii gravitatinale, care va ajuta in mod clar la facilitarea fluxului de apa.

Acesta ar putea fi un prim motiv pentru care ai putea alege un boiler montaj deasupra chiuvetei, insa cu siguranta mai sunt multe de spus despre acest produs.

Un astfel de produs este usor de folosit si usor de pozat pe perete, oferindu-ne in mare aceleasi beneficii binecunoscute ale boilerelor obisnuite. Boilerul este prtejat impotriva umiditatii si de asemenea are incorporate si o serie de protectii ce au in vedere functionarea la cei mai inalti parametri.

Un astfel de boiler montaj deasupra chiuvetei, pe care din ce in ce mai multi utilizatori par sa il aleaga este modelul electric Braun SP, cu rezistenta de 1500 W. Noia am gasit acest produs in magazinul www.shop-einstal.ro, si am ales acest magazin deoarece stim ca aici calitatea este tratata cu o importanta mai mare decat pretul.

Daca vom arunca o privire peste specificatiile tehnice ale acestui produs vom vedea ca acesta este protejat cu ceramica la interior, si are un strat dublu de spuma poliuretanica ecologica, care il inveleste de jur imprejur, pentru mentinerea temparaturii.

Din punct de vedere al sigurantei aceste produse sunt foarte bine puse la punct, iar problema cea mai mare cu care astfel de boilere se pot confrunta tine foarte mult de temperatura apei stocate. Temperatura aceasta trebuie sa se incadreze in anumite limite, orice depaseste limita maxima fiind incadrat in supra-temperatura.

Totusi, chiar si pentru cazurile depasirii temperaturii, un boiler montaj deasupra chiuvetei beneficiaza de o supapa cu deschidere automata, astfel incat eventualele pericole sa fie preintampinate. Este bine de retinut faptul ca temperatura maxima de lucru a unui astfel de boiler este de 75 de grade Celsius. Boilerele de acest tip sunt protejate impotriva ruginii, dealtfel ca oricare alt produs care lucreaza in cea mai mare parte a timpului, cu apa, iar clasa de energie este B.

Amplasarea boilerelor se face de cele mai multe ori in concordanta cu specificatiile inginerilor proiectanti in instalatii. Desi multa lume este tentata sa faca anumite compromisuri in ceea ce priveste amplasarea, este totusi indicat sa respectam conditionarile impuse de catre producatori, dar si de catre persoanele care ne semneaza proiectele de realizare a instalatiilor.

In acest fel vom sti ca suntem protejati impotriva oricarei probleme, iar somnul nostru va fi unul linistit, fara griji.

 

Leave a reply:

Site Footer