De ce sa ai propriul tau magazin de comert electronic?

De ce sa ai propriul tau magazin de comert electronic?

Ai un catalog de produse si servicii, doresti sa il prezinti publicului prin intermediul unui site web sau doresti sa iti creezi propriul magazin de comert electronic?

Un catalog online poate aduce avantaje in ceea ce priveste referinta naturala. Intr-adevar, daca este bine conceput si structura unui site e-commerce este coerenta se pot crea multe referinte de produs. Acest lucru poate influenta pozitiv pozitionarea site-ului tau.

De asemenea, face posibila evaluarea eficientei unei game de produse sau servicii prin analiza statisticilor vizitelor, clickurilor si solicitarilor de informatii din fiecare fisa de produs. Catalogul online poate fi un prim pas interesant inainte de a configura un modul care sa permita vanzarile online.

Avantajele unui magazin online

Lansarea in comertul electronic este o strategie profitabila cu conditia sa inveti sa-i stapanesti principalele avantaje, sa faci alegerile corecte si sa beneficiezi de mijloacele si solutiile adecvate.

Astazi, tot mai multi vanzatori si furnizori de produse si servicii care au un magazin sau un magazin fizic invata cu succes activitatea de e-comerciant. Aceasta experienta pe piata digitala a vanzarilor online este o mare oportunitate pentru companii si marci de a-si dezvolta afacerea si cifra de afaceri.

Un magazin online sau un site de comert electronic aduce multe caracteristici si beneficii:

  • Accelereaza si creste vanzarile
  • Comunica despre articolele promotionale sau de stocare
  • Implementeaza vanzarea incrucisata
  • Ofera tutoriale si instruire
  • Promoveaza dialogul cu cumparatorii
  • Gestioneaza inventarul si achizitiile
  • Gestioneaza cu usurinta facturarea
  • Ai un instrument de analiza eficient pentru a anticipa actiunile
  • Monitorizeaza activitatea si tendintele in detaliu

A avea un magazin de comert electronic ofera multe avantaje

In functie de produsele si serviciile oferite si de strategia ta de afaceri, magazinul tau de comert electronic iti deschide si zona ta de captare catre clientii nationali si internationali. Ai grija asadar sa iti determini numele domeniului, sa stabilesti o strategie privind costurile de livrare si sa definesti care va fi limba site-ului. Daca tu crezi ca produsele si serviciile tale pot fi vandute cu usurinta la nivel international, nu ezita sa adaugi limbile necesare pe site. Acest lucru implica, de asemenea, ca tot continutul si fisele de produs vor trebui traduse cu atentie.

Mai presus de toate, retine ca un magazin online iti permite inainte de toate sa beneficiezi de un instrument pe care il stapanesti 100%.

Intr-adevar, iti permite sa ramai independent de platformele care iti permit sa-ti vinzi produsele, in schimbul unor comisioane uneori semnificative pe cifra de afaceri si marjele tale.

Comert fizic si online, complementar

Din ce in ce mai multe companii si marci ofera clientilor lor o experienta de cumparaturi digitale cu un magazin de comert electronic. Dezvoltarea unei solutii de vanzari si achizitii online le permite sa-si creasca cifra de afaceri , inclusiv rezultatul vanzarilor offline, cu 40% in medie. Departe de a penaliza comertul fizic, dezvoltarea unui site de comert electronic contribuie astfel in mod activ la o revigorare a activitatii si, prin urmare, reprezinta o adevarata valoare adaugata pentru companii.

 

Leave a reply:

Site Footer