De ce nu functioneaza ecranul tactil pe Samsung Galaxy Z Fold 2?

Persoanele care si-au cumparat un smartphone Samsung Galaxy Z Fold 2, sunt in mare parte multumite de dispozitivele lor. Cei care le-au echipat cu huse telefon si cu o folie de protectie din sticla pentru ecran, in 99% dintre cazuri se felicita pentru alegerea facuta.

Exista insa si mici exceptii, iar unii utilizatori se plang de faptul ca ecranul lor tactil nu functioneaza. Vom vedea in cele ce urmeaza, care pot fi cele mai bune solutii pentru remedierea problemei.

 1. Reporniti telefonul

Uneori, o eroare software sau de sistem poate provoca blocarea ecranului si sau plate face ca touchscreenul sa functioneze dar nu la capacitate maxima. In acest caz, o repornire fortata a dispozitivului poate remedia problema fara a fi nevoie sa depanati mai departe. Aceasta actiune trebuie sa stiti insa ca va reseta toate serviciile, eliminand practic orice defecte ale sistemului care ar putea provoca problema ecranului tactil.

Iata cum sa reporniti dispozitivul:

 • Tineti apasat butonul lateral si tasta de reducere a volumului impreuna pana cand apare meniul de alimentare.
 • Cand apare meniul Power, atingeti butonul „Power Off” sau „Restart”.

Dupa ce dispozitivul dvs. a repornit complet, incercati ecranul tactil si vedeti daca functioneaza. Daca nu, treceti la urmatoarea solutie.

 1. Curatati ecranul telefonului

Asigurati-va ca nu exista murdarie sau pete pe suprafata ecranului sau a foliei de protectie din sticla. Acestea pot interfera cu sensibilitatea ecranului tactil si pot provoca defectiuni ale ecranului (daca acesta nu este protejat de o folie de protectie).

Luati o carpa moale, uscata si fara scame, umezita cu apa sau solutie de alcool izopropilic si stergeti murdaria sau petele de pe ecran. Dupa ce ecranul este curatat corect, verificati daca problema este rezolvata. Daca nu, incercati urmatoarea solutie.

 1. Scoateti protectorul de ecran

Exista anumite accesorii de protectii ale ecranului care pot afecta sensibilitatea la atingere a ecranului. Incercati sa scoateti protectorul de ecran si sa vedeti daca acest lucru remediaza problema. Daca problema se remediaza astfel, atunci trebuie sa cautati rapid un magazin gsm pentru a cumpara un accesoriu compatibil, care sa va protejeze totusi ecranul, dar sa nu afecteze buna lui functionare. Daca nu, treceti la urmatoarea solutie.

 1. Imbunatatiti sensibilitatea la atingere

Daca problema se datoreaza sensibilitatii reduse a ecranului cauzata de utilizarea protectiilor ecranului, cresterea sensibilitatii la atingere poate rezolva problema. Iata cum puteti creste sensibilitatea la atingere.

 • Accesati Setari.
 • Apoi apasati pe Afisaj.
 • Apoi apasati pe Sensibilitate la atingere si comutati comutatorul pe ON.
 • De asemenea, puteti preveni atingerile neintentionate activand optiunea de protectie la atingere accidentala. Pentru a activa acest lucru, atingeti protectia la atingere accidentala si comutati comutatorul PORNIT.
 1. Activati modul sigur

Daca problema se datoreaza prezentei unor aplicatii, activarea modului sigur va poate ajuta sa identificati aplicatia vinovata pe care o puteti elimina. Cand activati modul sigur, toate aplicatiile descarcate vor fi dezactivate temporar. Iata cum sa activati si sa utilizati modul sigur:

 • Tineti apasat butonul de alimentare pana cand vedeti pictograma Oprire.
 • Tineti apasat pe pictograma Opriti pana cand vedeti pictograma Mod sigur.
 • Atingeti pictograma Mod sigur pentru a reporni telefonul in modul sigur

Acum verificati daca ecranul tactil functioneaza. Daca functioneaza bine, atunci una dintre aplicatiile descarcate a cauzat problema. Dezinstalati aplicatiile descarcate una cate una pana cand cea care cauzeaza problema este identificata si eliminata.

 1. Actualizati aplicatiile / software-ul

Verificati daca exista actualizari disponibile pentru aplicatii si software-ul sistemului. Instalati actualizarile, daca sunt disponibile, astfel incat sa va asigurati ca toate erorile software cunoscute sunt eliminate si dispozitivul dvs. ruleaza in conditii de top.

 1. Resetati dispozitivul

Daca observati ca problema a inceput dupa o actualizare recenta a software-ului, atunci se poate datora unor erori care au fost introduse odata cu actualizarea. In acest caz, resetarea dispozitivului la valorile implicite din fabrica poate rezolva problema. Cu toate acestea, aceasta procedura va va sterge toate datele, deci faceti o copie de rezerva a fisierelor importante inainte de a continua.

Iata cum sa va resetati din fabrica dispozitivul.

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Management general.
 • Atingeti Resetare.
 • Apasati pe Resetare date din fabrica.
 • Derulati in jos si atingeti butonul Reset.
 • Atingeti butonul Stergeti toate pentru a continua cu resetarea.

Daca nici in acest fel nu se remediaza problema, atunci cu siguranta trebuie sa duceti telefonul in service.

Leave a reply:

Site Footer