De ce iubim Craciunul?

In decursul unui an exista o multime de sarbatori, insa dintre toate acestea, Pastele si Craciunul sunt cele mai importante. Cu toate acestea, sarbatoarea preferata pentru majoritatea persoanelor este Craciunul.

Daca va intrebati de ce foarte multe persoane indragesc mai mult Craciunul decat celelalte sarbatori, veti descoperi in continuare mai multe motive pentru care oamenii iubesc cu adevarat aceasta sarbatoare, de la cei mici si pana la cei batrani.

De ce iubesc copiii Craciunul

Cel mai mult se bucura de Craciun copiii, iar motivele sunt evidente, si vi le prezentam in randurile care urmeaza.

Asadar, in primul rand, copiii iubesc aceasta sarbatoare pentru ca asteapta cadourile de la Mos Craciun sub bradul frumos impodobit. Cei care au fost cuminti tot anul, au sanse foarte mari sa fie surprinsi de catre Mos Craciun cu diferite cadouri pe care acestia si le-au dorit de foarte mult timp.

Un alt motiv pentru care copiii iubesc Craciunul, este acela ca in ultima zi de scoala (cei din invatamantul primar in general) si cei care sunt la gradinita, participa la serbare. Cadrele didactice organizeaza serbari de Craciun, iar fiecare copil recita o poezie sau joaca un rol important.

Cel mai important moment de la o asemenea serbare este acela in care isi face aparitia Mos Craciun, cu sacul incarcat de cadouri pentru fiecare dintre copii. Gradinitele si scolile cauta cele mai avantajoase servicii de inchiriere Mos Craciun, pentru a inchiria un Mos Craciun pe durata a catorva ore, pana are loc serbarea.

Copiii vor fi in culmea fericirii atunci cand vor vedea ca Mosul isi face aparitia si le ofera diferite daruri. In plus, cei mici vor putea face poze cu mosul, si vor avea amintiri de nepretuit.

Un alt motiv datorita caruia copiii indragesc atat de mult Craciunul, este acela ca merg la colindat alaturi de colegi sau alaturi de cei mai buni prieteni. Pentru cei mici, este un motiv de bucurie acela ca umbla din casa in casa si colinda, primind dulciuri sau bani de la fiecare casa, in schimbul colindului.

De ce iubesc parintii Craciunul

Pentru parinti, Craciunul este de-asemenea o sarbatoare speciala. In primul rand (in afara ca toata lumea sarbatoreste Nasterea Domnului si se bucura de acest moment special), parintii iubesc Craciunul pentru atmosfera de poveste creata in perioada Craciunului.

Exista parinti care asteapta cu nerabdare aceasta sarbatoare, pentru ca li se umple sufletul de bucurie atunci cand primesc ajutor din partea copilasilor, pentru a impodobi bradul de Craciun.

Un alt motiv datorita caruia parintii iubesc aceasta sarbatoare, este acela ca au ocazia de a vedea cum se bucura copiii atunci cand isi gasesc cadourile de la Mos Craciun sub brad. Cu siguranta, atat la 2 anisori cat si la 10 ani, copiii simt aceiasi bucurie atunci cand gasesc multimea de cadouri sub brad.

De Craciun, fiecare locuinta este frumos deocrata cu instalatii si limini ornamentale, iar parintii abia asteapta sa isi decoreze casa ca in basme. Cei care locuiesc la casa impodobesc brazi de Craciun atat in casa cat si afara.

Un alt motiv pentru care parintii iubesc aceasta sarbatoare atat de mult, este ca le ofera posibilitatea de a petrece mai mult timp alaturi de copiii lor. Multi parinti au programul foarte incarcat, iar din acest motiv foarte putin timp mai petrec alaturi de copii. De aceea, de sabratori acestia prefera sa ramana alaturi de cei dragi acasa.

De ce iubesc bunicii Craciunul?

Bunicii cu siguranta isi amintesc de perioada in care erau tineri, si se pregateau de sarbatori, se pregateau la fel cum fac copiii lor acum. In plus, isi amintesc cu drag de perioada in care alegeau cadourile pentru copiii lor.

Un alt motiv pentru care bunicii iubesc Craciunul, este acela ca au posibilitatea ca in aceste zile pline de magie, sa petreaca timp de calitate alaturi de copiii si nepotii lor. De sarbatori, casele bunicilor sunt umplute cu bucurie de catre nepotii lor care ii colinda. De-asemenea, bunicii sunt fericiti atunci cand isi pot rasplati nepoti cu bani si cu cele mai frumoase cadouri, pentru ca acestia i-au colindat.

Exista asadar, o multime de motive datorita caruia de la cei mici si pana la cei mari, de la copii la parinti si la bunici, fiecare iubeste Craciunul mai mult decat orice alta sarbatoare. Tocmai acesta este si motivul datorita caruia, pregatirile pentru aceasta sarbatoare incep de obicei cu 2-3 saptamani inainte de 25 decembrie.

De-asemenea, pentru ca iubim atat de mult Craciunul, impodibim brazii de Craciun cu mult inainte de aceasta sarbatoare. Unii oameni impodobesc bradul inca de pe la inceputul lunii decembrie, pentru ca bradul este unul dintre simbolurile acestei sarbatori.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante motive datorita carora fiecare persoana iubeste cu adevarat Craciunul. Cu toate acestea insa, de Craciun sarbatorim Nasterea Domnului, iar acesta trebuie sa fie cel mai important motiv pentru care iubim Craciunul.

Leave a reply:

Site Footer