De ce folosesc sportivii electriostimularea?

De ce folosesc sportivii electriostimularea?

Desi energia electrica poate fi considerata un pericol, in cantitati si forme potrivite, ea poate fi utilizata eficient pentru a ne imbunatati sanatatea si bunastarea. In unele cazuri, cercetatorii pentru inovatoare din domeniul medical, precum Dr. Bjorn Nordenstrom, au facut lucruri uimitoare. Dr. Nordenstrom a folosit cu succes energie electrica in tratamentul tumorilor canceroase. Desi nu ne asteptam ca toti utilizatorii EMS sa rezolve problemele de sanatate importante, ne putem astepta sa gasim modalitati simple si eficiente de imbunatatire a functiei musculare, cu cateva linii directoare. Avem nevoie insa de un electrostimulator profesional.

Exista mai multe motive pentru care comunitatea sportiva – atat competitiva, cat si recreanta – ar trebui sa implice tehnologia EMS la scara larga.

Cercetarea a demonstrat ca EMS functioneaza. Rezultatele pozitive sustin utilizarea EMS pentru sporirea rezistentei si castigurilor de performanta. Ca orice instrument de antrenament, veti obtine rezultate optime atunci cand utilizati tehnologia in mod adecvat in ceea ce priveste setarile, timpul, frecventa si volumul general de lucru. In cazurile in care SMM nu a produs castiguri de performanta la sportivii instruiti, cercetatorii nu au folosit tehnologia in mod corespunzator impreuna cu un program de formare bine organizat. Aceasta este cheia. Pur si simplu aplicarea curentului nu este suficient. Trebuie sa aveti obiective  clare pentru EMS, precum si un plan pentru cum si cand sa utilizati tehnologia.

Antrenorii maximizeaza avantajele EMS atunci cand integreaza unitatile cu o pregatire conventionala bine planificata. Multe studii de cercetare spun ca numai EMS, in cel mai bun caz, ofera aceleasi beneficii ca si formarea voluntara; ca EMS nu este mai bun decat metodele de formare obisnuite. Deoarece EMS nu necesita nici o intrare a sistemului nervos central, nu va obosi creierul unui sportiv deja suprasolicitat. Combinatia de formare conventionala si SMM ofera un avantaj semnificativ fata de oricare din cele doua metode, deoarece efectul cumulativ al ambelor metode ofera un scenariu de formare intensificat, cu costuri reduse ale energiei pentru atlet. Aceasta este o propunere castigatoare, mai ales daca stresul vietii si al antrenamentului supra-stimuleaza sistemul nervos al unui atlet.

Pentru a maximiza beneficiile EMS, utilizati EMS in combinatii

EMS ofera o contractie musculara curata, completa. Atletii nostri sunt supra-inundati cu “zgomot” excesiv, dar nu de la iPod-uri sau casti la moda. Stresul acumulat – atat fizic cat si psihic – nu poate crea doar oboseala excesiva, ci interfereaza si cu procesele de gandire ale sportivilor si cu semnalele autonome din cadrul creierului si corpului. Daca ne bazam numai pe pregatirea fortei voluntare pentru a pregati atletii, este gresit. Folosind un EMS, un atlet poate contracta un grup muscular mai complet si mai curat decat prin ridicarea greutatilor. EMS ocoleste “zgomotul” si lucreaza direct pe muschi pentru a obtine o contractie completa. Acest lucru este deosebit de important atunci cand vizeaza fibrele musculare rapide, pe care le puteti viza preferential cu frecventa de stimulare corecta.

Va recomandam sa apelati la un terapeut in acest scop si veti vedea rapid rezultatele. Tot ce trebuie sa faceti este sa acceptati in primul rand ideea.

Leave a reply:

Site Footer