De ce este recomandat sa mancam spanac?

De ce este recomandat sa mancam spanac?

In cazul in care locuiti la casa si aveti o gradina, cu siguranta trebuie sa cultivati cat mai multe legume pentru propriul consum, iar renumitul magazin cu erbicide esenzi.ro, va ofera posibilitatea de a gasi toate semintele de care aveti nevoie.

Tot la magazinul cu erbicide esenzi.ro, aveti posibilitatea de a descoperi diferite erbicide, pesticide sau insecticide care va pot fi de mare folos.

Daca intentionati sa alegeti de la Esenzi semintele pentru gradina dvs., spanacul trebuie sa se afle pe lista dvs. de cumparaturi, datorita beneficiilor sale pentru sanatate.

Spanacul, o leguma cu frunze verzi care provine din Persia, este membru al familiei Amarantaceea, si se pare ca este dura cu quinoa si cu sfecla.  Alegeti sa cumparati se la renumitul magazin cu erbicide esenzi.ro, seminte de spanac, si cultivati-l. Includeti apoi spanacul in regumul alimentar si bucurati-va de beneficiile acestuia.

Care este profilul nutritiv al spanacului?

Cele mai abundente substante nutritive din spanac includ vitaminele A, C, K1 si fier, acid folic si calciu. De asemenea, spanacul mai are in compozitie si diversi antioxidanti puternici, cum ar fi luteina, zeaxantina si quercetina (toti acestia combat radicalii liberi si reduc stresul oxidativ).

O suta de grame de spanac contine 23 de calorii. Cantitatea de spanac contine, de asemenea, 3 grame de proteine, 4 grame de carbohidrati si 2 grame de fibre. Alti nutrienti importanti includ:

  • 99 mg de calciu.
  • 3 mg de fier.
  • 79 mg de magneziu.
  • 49 mg fosfor.
  • 558 mg de potasiu.
  • 28 mg de vitamina C.
  • 194 mcg de folat.
  • 9380 UI de vitamina A.
  • 12200 mcg de luteina si zeaxantina.
  • 483 mcg de vitamina K.

Acesti nutrienti puternici functioneaza in sinergie pentru a oferi numeroase beneficii ale spanacului. Le vom discuta pe lung in sectiunea urmatoare.

Spanacul este plin de carotenoizi care combat stresul oxidativ si cancerul. Fibra de asemenea, favorizeaza satietatea si poate ajuta la gestionarea diabetului. Calciul promoveaza sanatatea oaselor, iar luteina si zeaxantina imbunatatesc vederea.

Consumul de spanac poate pastra sanatos pielea, parul si unghiile

Vitamina A din spanac poate proteja pielea de radiatiile UV. Combate stresul oxidativ care apare pe straturile dermice si promoveaza sanatatea pielii. Consumul de spanac in mod regulat va poate oferi piele sanatoasa.

Spanacul contine vitamina C. Mai multe studii arata ca vitamina C poate promova sinteza de colagen. De asemenea, se crede ca magneziul si fierul din legume pot favoriza sanatatea parului.

Deficientele de fier au fost legate de caderea parului. Spanacul, fiind o sursa bogata de fier, poate ajuta la combaterea caderii parului. Spanacul contine, de asemenea, biotina, un mineral care ajuta la tratarea unghiilor fragile.

Poate ajuta cu pierderea in greutate

Unele studii arata ca spanacul poate suprima foamea. Femeile supraponderale au aratat o pierdere mai mare cu 43% din greutatea corporala dupa ce au consumat 5 grame de extract de spanac timp de 3 luni.

De asemenea, femeile au aratat o dorinta scazuta de a manca dulciuri cu 95%. Extractul de spanac continea tilacoizi, care sunt membranele care se gasesc de obicei in plantele verzi.

Poate reduce riscul de cancer

Glicoglicerolipidele din spanac pot juca un rol in prevenirea cancerului. Acestea pot obtine acest lucru prin inhibarea potentiala a cresterii tumorii. Conform unor studii, vitamina A la spanac este legata de un risc redus de cancer la san.

Aportul de spanac (sau morcovi care sunt de asemenea bogati in vitamina A) de mai mult de doua ori pe saptamana a fost legat de o scadere modesta a riscului de cancer de san.

Spanacul este o leguma crucifera. Studiile arata ca legumele crucifere pot juca un rol important in prevenirea cancerului. Aceste legume sunt bogate in carotenoizi (cum ar fi luteina si zeaxantina) care pot ajuta tratamentul cancerului.

De asemenea, legumele crucifere elibereaza indolii (la preparare), care inactiveaza cancerigenele si combat inflamatia.

Poate duce la oase puternice

Spanacul poate maximiza sanatatea oaselor. Este bogat in vitamina K si calciu, doi nutrienti importanti pentru rezistenta oaselor. Aportul scazut de calciu pe parcursul vietii duce de asemenea la osteoporoza. Este legat de masa osoasa scazuta, pierderea rapida a oaselor si ratele de fractura ridicate. Spanacul contine calciu si poate ajuta la combaterea acestui lucru.

Poate promova digestia

Spanacul contine fibre. Desi nu este foarte multa fibra in spanac, poate oferi anumite avantaje. Cercetarile arata ca fibra va poate pastra sa va simtiti plin pentru mai mult timp. De asemenea, promoveaza regularitatea, deoarece ajuta alimentele sa se deplaseze prin sistemul digestiv.

Poate promova dezvoltarea fetala

Spanacul contine acid folic, un nutrient esential pentru dezvoltarea fatului. Acest nutrient reduce riscul de defecte ale sistemului nervos al copilului nenascut. Unele cercetari sugereaza, de asemenea, ca fierul din spanac poate ajuta la prevenirea nasterilor inainte de termen si la greutatea mica a bebelusilor.

Poate stimula functia creierului

Spanacul poate avea efecte anti-stres si anti-depresive. Aceste efecte pot fi atribuite capacitatii spanacului de a reduce nivelul de sange de corticosteron (un hormon implicat in raspunsurile la stres).

Se considera ca si alti nutrienti din spanac, respectiv vitamina K, folat, luteina si beta-caroten (vitamina A) promoveaza sanatatea creierului si incetinesc declinul cognitiv. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a stabili o conexiune.Spanacul este intr-adevar un superaliment. Mancarea spanacului crud ca parte a unei salate poate fi o idee buna.

Leave a reply:

Site Footer