De ce este populara mezoterapia?

De ce este populara mezoterapia?

Atunci cand vorbim despre mezoterapie gasim de fiecare data atat pareri pro cat si contra. In acest articol va explicam de ce expertii considera foarte bune toate aceste tehnici de terapie.

Ar trebui sa nu fie o surpriza faptul ca Franta, tara iubirii, a venit cu o metoda  cae sa ne dea trupurile sexy pentru care vrem sa platim. Dar chiar daca va puteti permite (nu este ieftin si nu este acoperit de asigurare), este ceva ce ar trebui sa se ia in considerare, inainte de a incepe astfel de proceduri? Ca si multe alte terapii care se incadreaza lejer sub titlul de “medicina alternativa”, totul depinde de ce anume va doriti si ce rezultate asteptati.

Tehnica medicala importata din Franta, care este tot mai des intalnita in zilele noastre, se numeste mezoterapie. Dezvoltata in 1952 in Franta de Dr. Michel Pistor, initial pentru tratamentul bolilor vasculare si infectioase, leziunilor sportive si imbunatatirii circulatiei, tehnica implica injectarea unor cantitati mici de medicamente diferite in mesoderm, stratul de grasime si tesutul conjunctiv de sub piele. Teoria este ca atunci cand aceste cantitati mici de medicamente sunt injectate in mesoderm, grasimile care stau la baza sunt topite.

Din 1952, aproximativ 15.000 de medici din Franta si America de Sud folosesc mezoterapia, iar acum medicii din S.U.A. au inceput si ei sa priveasca cu ochi buni aceasta terapie. In luna august, aproximativ 40 de medici au participat la primul curs intensiv de mesoterapie oferit in S.U.A. Inainte de acest curs, prezentat de Societatea Internationala de Mezoterapie si Societatea Mezoterapica pan-americana, medicii au trebuit sa calatoreasca in Franta pentru a fi instruiti.

Unul dintre cei care au facut asta este Marion Shapiro, DO, fost medic de urgenta care este directorul Mesotherapy Associates PC din New York City si West Orange, N.J. De la deschiderea cabinetului de anul trecut, Shapiro vede aproximativ 150 de pacienti pe saptamana. Mezoterapia nu functioneaza la aproximativ 5% dintre pacienti, spune Shapiro, dar in restul de 95% “rezultatele sunt spectaculoase”.

Pacientii vin la Shapiro cauta un remediu rapid pentru celulita, reducerea in greutate la fata locului sau pierderea globala in greutate. Compusii injectati depind de ceea ce incearca sa trateze Shapiro – adica celulita fata de grasime – dar, in general, includ o combinatie de medicamente, cum ar fi aminofilina si novocaina, precum si extractele de plante si vitaminele. Compusi injectati sunt aprobati de FDA pentru utilizarea lor initiala, spune Shapiro. Dar nu au fost aprobate special pentru mezoterapie.

Potrivit lui Shapiro, mezoterapia poate fi utilizata pentru tratarea tuturor, de la persoanele obeze care au nevoie de tratament pe trunchi, abdomen, fese, brate si picioare, precum si pe cei care sunt in general subtiri dar frustrati de zonele grase incapatanate sau care au obsesii pentru anumite zone ale corpului. Dupa ce grasimea este topita, ea este in mod natural excretata.

Spre deosebire de endermologie, o tehnica neinvaziva de tratare a celulitei, mezoterapia este permanenta, spune Shapiro, cu conditia ca pacientul sa nu castige greutatea inapoi. Pentru a facilita rezultate rapide pentru pacientii sai si pentru ai ajuta sa-si mentina greutatea in viitor, Shapiro ii da fiecaruia dintre pacienti ceea ce el numeste “Meso Meal Plan”.

 

 

Leave a reply:

Site Footer