De ce este mai bine sa iti duci copilul la afterschool decat sa il lasi cu bona?

De ce este mai bine sa iti duci copilul la afterschool decat sa il lasi cu bona?

Este cat se poate de evident faptul ca fiecare parinte isi doreste sa petreaca foarte mult timp alaturi de copilasii lui, insa nu de fiecare data acest lucru este posibil.

Parintii sunt cei care trebuie sa mearga la servici si sa castige suficient de multi bani astfel incat sa le ofere celor mici tot ceea ce este necesar pentru a duce o viata lipsita de griji.

Ei bine, aici intervine insa marea intrebare, si anume “Ce sa fac cu copilul cand trebuie sa merg la servici?”. Exista unii parinti care sunt destul de norocosi, astfel incat au parintii aproape si le pot solicita ajutorul.

Mai exact, cei mici vor ramane in grija bunicilor atata timp cat parintii lor vor fi la servici, iar astfel totul va fi perfect. Cei mici se vor afla in siguranta, alaturi de bunici, vor primi mancare calda si isi vor petrece timpul alaturi de persoane care ii iubesc.

Bunicii le pot satisface toate poftele nepotilor, iar cei mici cu siguranta vor adora sa petreaca timp cu bunicii lor, care le vor putea spune povesti, ii vor scoate la plimbare, etc.

Exista insa tineri parinti care nu au parintii aproape, astfel ca nu le pot oferi sansa copilasilor de a petrece timpul cu bunici. Pentru acesti parinti intervine o mare dilema, pentru ca nu stiu daca este mai bine sa angajeze o bona pentru copii, sau sa ii inscrie la un afterschool.

Parerea noastra este ca ar fi mai bine ca parintii sa isi inscrie copiii la un afterschool, iar in urmatoarele randuri vom vedea si de ce.

Intr-adevar, bona ingrijeste copiii la domiciliul celor mici, insa de multe ori angajarea unei bone este mai costisitoare decat inscrierea copiilor la afterschool, asa ca aceasta este un prim motiv pentru care afterschool-ul este mai rentabil.

Se poate ca bona sa nu fie compatibila cu cei mici, iar cei mici sa nu fie compatibili cu bona, adica nici bona sa nu aiba tragere de inima pentru a fi pe placul celor mici, si nici cei mici sa nu se simta confortabil in compania bonei. Din acest motiv, parintii pot lua serios in calcul ideea de a-i inscrie pe cei mici la afterschool.

Atunci cand angajeaza o bona, parintii sunt constienti de faptul ca micutii nu prea au timp sa socializeze cu alti copii de varsta lor. In schimb, in cazul in care cei mici si-ar petrece timpul de dupa orele de scoala intr-un afterschool, ar putea socializa cu alti copii de varsta similara, si s-ar simti mult mai in largul lor.

Dupa scoala, copiii trebuie sa isi scrie temele. O bona probabil nu se descurca sa ii ajute pe cei mici la teme, si sa le explice multe notiuni legate de lectii, insa la afterschool, cei mici vor avea parte de scoala dupa scoala, adica vor fi ajutati sa isi faca temele, li se vor explica notiuni pe care nu le-au inteles, si vor fi verificati chiar daca si-au facut temele si daca au invatat lectiile pentru a doua zi.

In acest fel, cei mici vor avea timp de joaca dupa ce vor fi luati de catre parinti de la afterschool, sau vor putea fi scosi la plimbare, se vor putea uita la desene animate, sau vor putea fi implicati in orice actiune isi doresc.

In plus, la afterschool cei mici primesc zi de zi mancare, asa ca parintii nu se mai gandesc la faptul ca prichindeii lor vor rabda foame atata timp cat ei vor fi la servici.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc faptul ca este mult mai rentabil pentru parinti sa isi inscrie copiii la afterschool, decat sa aleaga o bona.

Indicat ar fi ca acesta sa se afle cat mai aproape fie de locuinta, fie de locul de munca al parintilor, astfel incat imediat dupa ce isi termina programul de lucru, parintii sa isi ia acasa prichindeii.

Deasemenea, ar fi indicat ca fiecare parinte sa viziteze mai multe afterschool-uri din oras, pentru a vedea care sunt conditiile oferite, iar astfel vor putea sa faca alegerea corecta. Este foarte important pentru cei mici, sa se simta cat mai confortabil in mediul in care petrec atatea ore.

Leave a reply:

Site Footer