De ce este benefic ca suferinzii de cancer sa traiasca in camine de batrani?

Cancerul face ca celulele sa se imparta incontrolabil. Aceasta poate duce la tumori, deteriorarea sistemului imunitar si alte afectari care pot fi fatale. Cancerul este un termen larg. Descrie boala care rezulta cand modificarile celulare provoaca cresterea necontrolata si divizarea celulelor.

Unele tipuri de cancer provoaca o crestere rapida a celulelor, in timp ce altele determina cresterea si divizarea celulelor intr-un ritm mai lent. Anumite forme de cancer au ca rezultat cresteri vizibile numite tumori, in timp ce altele, cum ar fi leucemia, nu.

Majoritatea celulelor corpului au functii specifice si durate de viata fixe. Desi poate parea un lucru rau, moartea celulara face parte dintr-un fenomen natural si benefic numit apoptoza.

O celula primeste instructiuni pentru a muri, astfel incat corpul sa o poata inlocui cu o celula mai noua care functioneaza mai bine. Celulele canceroase nu au componentele care le instruiesc sa inceteze diviziunea si sa moara.

Ca urmare, se acumuleaza in organism, folosind oxigen si nutrienti care ar hrani de obicei alte celule.

Celulele canceroase pot forma tumori, afecteaza sistemul imunitar si pot provoca alte modificari care impiedica organismul sa functioneze in mod regulat. Celulele canceroase pot aparea intr-o zona, apoi raspandite prin ganglioni. Acestea sunt grupuri de celule imune situate in intregul corp.

auze

Exista multe cauze ale cancerului, iar unele pot fi prevenite. Pe langa fumat, factorii de risc pentru cancer includ:

  • consum mare de alcool;
  • excesul de greutate corporala;
  • lipsa de activitate fizica;
  • alimentatie slaba.

Alte cauze ale cancerului nu sunt prevenibile. In prezent, cel mai semnificativ factor de risc imprevizibil este varsta, insa chiar daca nu exista o regula scrisa in acest sens, cele mai multe persoane care se confrunta cu aceasta problema grava de sanatate, sunt persoanele varstnice.

Persoanele invarsta care se confrunta cu cancerul, cu siguranta trebuie sa urmeze tratamente, insa de preferat ar fi sa nu fie lasate nesupravegheate, astfel ca daca nu au familia aproape, batranii care sufera de cancer pot alege sa se cazeze in camine batrani Bucuresti.

Probabil va intrebati de ce este indicat ca o persoana varstnica care sufera de cancer sa se cazeze intr-un camin de batrani.

Ei bine, aici, personalul caminului de batrani se va asigura ca seniorilor (fie ei cei care sufera sau nu de cancer), primesc in fiecare zi mancare calda. Dupa cum mentionam mai sus, alimentatia slaba poate fi un factor de risc pentru cancer.

Ei bine, la caminele de batrani, seniorii primesc doar mancare sanatoasa, mancare bogata in vitamine si minerale, carbohidrati si proteine, astfel incat din acest punct de vedere sa nu existe motive de ingrijorare. Sanatatea lor este foarte importanta si este pretuita de catre personalul caminelor.

De multe ori, batranii si nu numai, care sufera de orice tip de cancer, nu se simt bine si nu posibilitatea de a-si spala hainele si de a-si schimba lenjeria de pat. La azil, batranii beneficiaza in fiecare zi de haine curate, de lenjerii de pat curate, astfel ca au o igiena corespunzatoare.

De-asemenea, cei care sunt cazati in camine batrani Bucuresti, sunt asistati chiar si atunci cand merg la toaleta daca este cazul, si sunt ajutati sa faca dus, daca este cazul.

Cei care isi traiesc restul zilelor in camine de batrani, atunci cand sufera de cancer, pot trece mai usor peste aceasta suferinta si isi pot alina durerea socializand cu ceilalti batrani internati.

In plus, tot ceea ce le este recomandat de catre medic, se pune in practica intr-un camin de batrani, acolo unde celor care sunt sub tratament, le sunt administrate medicamentele in functie de recomandarile medicului.

Revenind la cancer, trebuie precizat faptul ca exista peste 100 de tipuri de cancer, insa cele mai cunoscute sunt cancerul de colon si rectal, cancerul la ficat, leucemia, cancerul pancreatic, cancerul la san, cancerul la rinici.

Medicii clasifica cancerul dupa:

  • locatia sa in corp;
  • tesuturile in care se formeaza.

De exemplu, sarcoamele se dezvolta in oase sau tesuturi moi, in timp ce carcinoamele se formeaza in celule care acopera suprafetele interne sau externe ale corpului. Carcinoamele bazocelulare se dezvolta la nivelul pielii, in timp ce adenocarcinoamele se pot forma la san.

O persoana poate avea, de asemenea, mai multe tipuri de cancer la un moment dat. Cand celulele canceroase se raspandesc in alte parti ale corpului, termenul medical este metastaza.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile anterioare, exista mai multe tipuri de cancer (peste 100 de tipuri de cancer sunt cunoscute).

Atunci cand seniorii se confrunta cu o asemenea problema de sanatate, pot alege sa se cazeze in camine de batrani, pentru ca acolo vor fi tot timpul sub supraveghere, vor urma tratamente, vor avea mereu mancare calda (cele trei mese principale ale zilei), si vor avea parte de conditiile unui trai decent pana la sfarsitul zilelor.

Leave a reply:

Site Footer