De ce avem nevoie de wellness in viata noastra?

Avem atat de multe lucruri de facut si atat de putin timp. Locurile de munca, responsabilitatile si stresul ne fac sa nu avem timp sa ne relaxam si sa ne cream timp pentru noi insine. Procedand astfel, distrugem sanatatea si pierdem notiunea de relaxare.

Stresul a fost considerat de mult timp o „boala a epocii moderne” si de cand am intrat in noul mileniu, omenirea percepe din ce in ce mai mult ca toate componentele vietii in echilibru au nevoie de o sanatate buna pentru o sanatate buna.

Wellness-ul este un echilibru psihologic si fizic. Conform consultantilor wellnessist, oricand este momentul potrivit sa te conectezi cu linistea interioara si pacea sufleteasca , caci wellness-ul are multe efecte benefice asupra sanatatii.

Cum poti ajunge la starea de bine?

Wellness-ul ofera o stare de bine, asta trebuie sa cauti sa simti, oricate piedici ai avea de infruntat.

Sauna relaxeaza muschii si reduce durerea din muschi si articulatii. La temperaturi ridicate, corpul elibereaza endorfinele . Endorfinele pot avea un efect usor si placut si capacitatea de a reduce durerea artritei sau chiar durerea fizica dupa o instruire bine pregatita.

De asemenea, pe masura ce temperatura creste in sauna, creste si temperatura corpului. Aceasta determina largirea vaselor de sange, ceea ce creste circulatia sangelui .  Cresterea fluxului sanguin accelereaza procesul natural de vindecare si vindecare a vanatailor si taieturilor minore.

Cum poate reduce wellness-ul stresul?

Wellness-ul amelioreaza stresul. Studiile medicale determina de multe ori ca stresul din viata de zi cu zi poate afecta negativ sanatatea noastra.

Mai exact, cea mai mare parte a bolilor (sau a bolilor cardiace ) este cel putin partial legata de stres.  Temperaturile ridicate in sauna si in apa calda , elibereaza stresul si va relaxeaza corpul.

Un loc cald, linistit. Sauna elibereaza toxinele din organism. Absorbtia profunda are multiple beneficii dovedite pentru sanatate. Beneficiile rezultate din transpiratii profunde pot fi obtinute prin sauna .

Din cauza caldurii, temperatura corpului incepe sa creasca, vasele de sange se dilate si creste fluxul de sange.  

Pe masura ce caldura din sange se extinde la suprafata, corpul trimite semnale catre glandele sudoripare si incepe sa produca transpiratia. Productia de transpiratie este folosita in principal pentru racirea corpului si consta in 99% apa.

Cu toate acestea, transpiratia profunda in sauna poate ajuta la reducerea nivelului de plumb, cupru, zinc, nichel, mercur si alte substante chimice .

Exista un numar mare de carti medicale si motive medicale pentru care detoxificarea regulata a organismului este un mare avantaj, iar sauna este una dintre cele mai eficiente modalitati.

Caldura este una dintre cele mai vechi strategii de cosmetica si de ingrijire a sanatatii pentru curatarea pielii. Cand corpul incepe sa produca sudoare peste transpiratie, pielea este apoi curatata si incepe regenerarea celulele moarte ale pielii .

Jacuzzi si sauna sunt cu siguranta unele dintre lucrurile care cauzeaza arderea caloriilor. Procesul de transpiratie necesita o cantitate semnificativa de energie si aceasta energie provine din conversia grasimilor si a carbohidratilor in procesul de ardere a caloriilor.

Corpul consuma calorii din cauza activitatii inimii accelerate , iar activitatea cardiaca crescuta necesita mai mult oxigen, astfel incat organismul transforma din ce in ce mai multe calorii in energie utilizabila.

Din acest articol se poate vedea cat de mult avem nevoie de o experienta de wellness pentru o viata mai frumoasa si mai productiva.  Cu ajutorul procedeelor de relaxare, corpul reuseste sa se vindece si sa se regenereze.

Leave a reply:

Site Footer