De-ce-avem-nevoie-de-asigurare-auto-RCA

De ce avem nevoie de asigurare auto RCA?

In multe cazuri avem tendinta de a ne orienta spre cele mai ieftine oferte de asigurari in functie de ceea ce se afla pe piata si de prevederile legale in domeniul asigurarilor. Aceasta practica este posibil sa nu va ajute tot timpul si sa nu va ofere protectie completa in special atunci cand sunteti implicat in accidente in care dumneavoastra sunteti vinovatul.

Atunci cand veti porni la drum cu masina incercati sa va amintiti ca la nivel global s-a dovedit ca din maxim sapte soferi unul are o asigurare pentru masina. Existand atatea persoane care conduc fara asigurare este foarte important ca noi sa fim asigurati.

Trebuie sa determinam exact care tip de asigurare ni se potriveste cel mai bine si la ce pret o putem cumpara. Puteti sa gasiti RCA auto ieftin  de la diverse firme de asigurari iar noi va recomandam sa  cititi foarte bine mentiunile de pe contractul pe care il veti semna.

Daca aveti aceeasi mentalitate ca majoritatea soferilor probabil veti fi in cautarea unei asigurari ieftine, si daca se poate o veti achizitiona pe cea mai ieftina pe care o permit legile in viguare. Aceasta asigurare nu va va proteja decat partial daca sunteti vinovat in cazul unui accident iar noi va recomandam sa cumparati asigurarea care va poate acoperi cat mai mult.

In toate tarile exista asigurarea pentru raspunderea civila, si aceasta in majoritatea cazurilor este obligatorie.
Limitele de raspundere sunt incadrate in cateva categorii: raspunderea pentru ranirea unei terte persoane in cazul unui accident, raspunderea pentru ranirea tuturor celor care sunt implicati in accident si raspunderea pentru daunele aduse proprietatii in cazul unui accident.

Asigurarile mai acopera si PIP sau protectia personala in cazul unui accident in special atunci cand accidentul implica socuri emotionale sau daune fizice. O astfel de asigurare va plati spitalizarea care survine in urma unui accident si in mod normal va achita un cumul de 80% maxim.

In unele tari este considerat obigatoriu sa se incheie o asigurare pentru raspundere care va acoperi automati cheltuielile medicale, medicamentele necesare si spitalizarea in cazul in care ati fost implicat intr-un accident.

Desi in fiecare tara este obligatorie asigurarea de raspundere civila la nivel minim noi va recomandam sa va orientati spre ofertele medii. Daca o alta persoana are de suferit din cauza accidentului si este ranita, soferul vinovat care are incheiata doar asigurarea minima nu va fi acoperit. In plus daca masina care a cauzat accidentul nu are o valoare foarte mare este posibil ca persoana prejudiciata sa nu recupereze o suma foarte mare in cazul in care decide sa rezolve problema in instanta.

Exista si asigurarea pentru coliziune. Acest tip de asigurare va acoperi la nivel general daunele pe care le suporta asiguratul si va avea grija si de autovehicul in cazul unui furt, unui incendiu, sau unor daune cauzate de obiecte masive care cad pe masina.

O astfel de asigurare va ajuta si in cazul unei explozii sau unor probleme neasteptate. Asigurarea pentru coliziune este de obicei obligatorie pentru contractele de leasing si nu e recomandat sa le treceti cu vederea daca aveti o masina scumpa.

Leave a reply:

Site Footer