De ce as achizitiona un HTC One A9?

HTC One A9 a fost un telefon mult prea discutat inca din momentul in care a fost oficial pe piata. Absolut toata discutia s-a rezumat la incercarea firmei de a coia stilul iPhone. Ar fi cam rusinos pentru HTC sa copieze design-ul device-urilor Apple, si aici ne referim strict la linia One M7, M8, M9, care au fost telefoane frumoase.

Nu ar trebui sa puneti pret pe felul in care arata un telefon, ci mai degraba pe ceea ce stie sa faca concret, cum se comporta in jocuri, aplicatii, camera video si foto, interfata grafica si asa mai departe.

De asemenea, trebuie sa recunoastem ca designul joaca un rol destul de important atunci cand trebuie sa alegeti un telefon. Asadar, in cazul in care ati achizitinat acest device, cel mai indicat ar fi sa il protejati cumparandu-i huse HTC.

La o privire mai atenta am putea crede ca HTC a incercat, prin intermediul One A9 sa concureze, mai degraba, cu gama de telefoane Galaxy, prezentata de catrei cei de la Samsung. Insa, cei taiwanezii s-au gandit, totusi, ca un corp de iPhone va ajuta mai mult in vanzarea produsului.

Odata ce l-ati comandat si l-ati primit, in pachet veti gasi device-ul, cablu microUSB, incarcatorul si casti in-ear pe 3.5 mm de jack, agrafa pentru sloturilel ce antameaza cardurile miroSD si pentru slotul SIM si, desigur, ghid de utilizare prezentat in limba romana.

Dupa desigilare veti vedea un prototip care prezinta colutri destul de rotunjite, o carcasa din metal unibody care da grip destul de bun, mult mai bun decat ce ofera modelul iPhon 6S, si diferite elemente care definesc modelul A9.
O zona acoperita de polcarbonat alb este pozitionata in artea superior laterala, iar acolo este locul pe unde se fac transmisiile de date. Totusi, credem ca HTC ar fi avut diferite probleme daca telefonul era un full body metalic.

Puntem spune ca pentru anul 2015, HTC One A9 poate fi considerat unui dintre cele mai bune telefoane care prezinta Android. Din anumite aspecte, am putea spune ca noul model il depaseste pe One M9. Intre cele doua modele nu exista nicio asemanare in modul in care arata.

Totusi, HTC One A9 este considerat a fi foarte bun pentru publicul feminin, care este extrem de atent la design-ul unui telefon si mai putin la specificatiile hardware.

Pe multa lume a deranjat spatiul de sub ecran care reprezinta o zona foarte mare metalica unde se poate gasi senzorul pentru amprente. Asadar, acel spatiu face ca raportul ecran/corp sa ajunga la 66.8%, chiar daca telefonul nu prezinta taste fizice ci doar touch buttons.

HTC s-a reintors la AMOLED. Incepand cu HTC Desire, acest tip de display nu a mai fost utilizat. Din punct de vedere teoretic, un ecran AMOLED aduce culori mai vi, negru afisat intr-un mod mult mai natural, economie in consumul de resurse si asa mai departe. Din punct de vedere practic, AMOLED-ul unui HTC A9 se descurca fara a derenja, prezentand unghiuri foarte mari pentru vizualizare, culori saturate si precizie destul de ridicata a comenzilor.

Leave a reply:

Site Footer