De ce ar trebui sa mergi la ginecolog la timp?

De ce ar trebui sa mergi la ginecolog la timp?

Majoritatea femeilor stiu ca ar trebui sa vada un medic obstetrician / ginecolog pentru o stare de sanatate optima a aparatului reproducator. Cu toate acestea, poate fi dificil sa treci peste temeri, anxietati sau conceptii gresite legate de ginecolog. Specialistul poate trata si diagnostica problemele pe care medicul de familie s-ar putea sa nu fie instruit sa le recunoasca. Haideti sa aruncam o privire la cele mai importante motive pentru a vedea un ginecolog.

Sanatate generala ginecologica

Programarile anuale ar trebui sa fie pe calendarul fiecarei femei. Incepand cu adolescenta, femeile tinere ar trebui sa viziteze annual ginecologul. Verificarile anuale vor putea mai usor sa dezvaluie modificari sau probleme care necesita tratament. Cand vine vorba de probleme, detectarea precoce este adesea critica pentru un tratament de succes.

Examenul pelvian

Un examen anual pelvic poate ajuta la detectarea cresterilor neobisnuite de tesut sau a altor modificari care pot aparea, iar examenul poate avea loc impreuna cu testarea pentru infectii cu transmitere sexuala (ITS). Femeile cu probleme precum scurgeri anormale, tulburarile menstruale sau perimenopauza ar trebui sa fie vazute cu siguranta anual.

Ciclul menstrual neregulat

Menstruatia neregulata poate fi un semn al unei probleme mai mari de sanatate. Prin urmare, este important sa vezi mediculĀ  ginecolog pentru a afla ce se intampla. Poti spune medicului daca perioada de menstruatie este mai lunga sau mai scurta, daca sangerarea este mai intensa sau crampele au devenit mai dureroase. Toate aceste detalii conteaza, spun specialistii in ginecologie Targu Mures.

Contraceptie

Daca este o persoana activa sexual si nu vrei o sarcina, o vizita la ginecologul tau ar trebui sa fie pe lista. Aici, poti afla despre diferitele optiuni disponibile, rata de eficienta a acestora si care se pot potrivi cel mai bine stilului tau de viata.

Papanicolau

Un test papanicolau ar trebui sa faca parte din examenul ginecologic anual. Acest test este trimis la un laborator pentru a fi examinat pentru cancer sau alti indicatori anormali. Exista unele lucruri care pur si simplu nu pot fi detectate doar printr-un examen intern.

Examenul sanilor

Multi s-ar putea gandi ca ginecologul este vizitat doar  pentru probleme vaginale. Cu toate acestea, sanatatea sanilor este, de asemenea, o preocupare relevanta pentru femei. Alaturi de controlul anual, vei primi probabil o examinare a sanilor pentru a determina daca au loc modificari la nivelul tesutului mamar, cum ar fi chisturile.

Contact sexual dureros

Contactul sexual dureros este un semn de alarma. Indiferent daca sursa durerii este de natura fizica sau potential psihologica, ginecologul va oferi toate aceste raspunsuri. Acest act intim nu ar trebui sa provoace disconfort fizic.

Modificari ale scurgerilor vaginale

Scurgerile vaginale modificate pot fi un semn de infectii. Un examen intern este cea mai buna idee pentru descoperirea cauzei problemei. Ignorarea acesteia sau incercarea de auto-tratare pot agrava problema.

Probleme urinare

Daca simtiti durere sau vezi sange atunci cand urinezi, cu siguranta ar trebui sa vizitezi medicul ginecolog. Sangele in urina sau durerea nu sunt neaparat probleme grave, dar este intotdeauna cel mai bine sa aflii cu siguranta.

Leave a reply:

Site Footer