De cate tipuri sunt cartusele pentru imprimanta?

Imprimanta este un echipament necesar atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice care au nevoie sa transpuna informatiile sau imaginile din calculator pe hartie. Pentru a putea face acest lucru, imprimantele au nevoie de cartuse, care pot fi cartuse toner sau cartuse laser.

Aceste doua categorii de cartuse se impart apoi in mai multe tipuri de cartuse, despre care veti avea posibilitatea de a descoperi mai multe informatii in randurile care urmeaza.

Tot ce trebuie sa stiti in 5 secunde

Un cartus original este fabricat de aceeasi marca care a facut imprimanta dvs. de exemplu, un cartus original pentru o imprimanta HP este fabricat de HP. Un cartus tert este un cartus fabricat de o alta companie pentru imprimanta dvs., de exemplu un cartus pentru o imprimanta HP, dar nu este facut de HP.

Compatibilele ar trebui sa fie la fel de fiabile ca si cartusele autentice si atata timp cat achizitionati de la un furnizor de incredere, acestea sunt modalitatea #1 de a economisi bani pe imprimare, fara a afecta calitatea de imprimare sau performanta masinii dvs.

Tipuri si nume de cartus

Producator de echipamente originale (OEM)

Un cartus original este un cartus nou fabricat de acelasi brand care a facut imprimanta dvs. Deci, un cartus original pentru o imprimanta HP este fabricat de HP. Un cartus care nu este fabricat de HP pentru o imprimanta HP, nu este original.

Autentic

Un alt nume pentru un cartus OEM original, este “cartus autentic”. Cand intalniti termenii de cartus autentic si cartus original OEM, sa stiti ca este vorba despre acelasi cartus original.

Compatibil

Acesta este un cartus nou fabricat de un producator tert. Nu au nicio legatura cu producatorii originali ai imprimantei, iar cartusele nu au mai fost folosite pana acum. Acestea reprezinta cea mai avantajoasa solutie pentru fiecare companie care doreste sa economiseasca banii pe imprimare, iar dupa cum spuneam anterior, calitatea imprimarii este ireprosabila.

Reumplut

Este vorba despre cartuse originale care au fost folosite o singura data, returnate, curatate si reumplute. De obicei, cartusele de cerneala sunt reumplute.

Remanufacturate

Cand discutam despre acest tip de cartuse pentru imprimanta, ne referim la cartuse originale care au fost folosite o data, returnate, curatate, toate piesele de lucru inlocuite si apoi reumplute. Acestea sunt de obicei cartuse de toner, piesele cu toner care se uzeaza in timpul procesului de imprimare sunt inlocuite.

De ce exista o diferenta de pret atat de mare?

Cartusele originale sunt cu siguranta profitabile pentru producatorii lor. Avand in vedere costurile de cercetare si dezvoltare, producatorii trebuie sa isi recupereze cumva banii, ceea ce duce la preturi mai. Produsele compatibile nu au astfel de cheltuieli, astfel incat producatorii pot percepe preturi mult mai mici atunci cand produc cartuse in masa.

Aveti grija insa, nu este dificil sa gasiti cartusele compatibile sub-standard la preturi ridicol de mici, asa ca asigurati-va intotdeauna sa cumparati doar de pe site-uri web de renume cu politici si garantii de returnare, precum cartushop.ro.

Cartusele compatibile vor afecta garantia imprimantei mele?

Exista foarte putine moduri in care un cartus poate defecta o imprimanta, iar furnizorii „legitimi” garanteaza performanta masinii dvs. in cazul defectarii cartusului.

Merita evidentiat inainte de urmatoarea etapa, faptul ca este incredibil de rar ca un cartus sa provoace o problema pentru o imprimanta.

Exista vreo diferenta in calitatea tiparirii?

Raspunsul scurt este „nu ar trebui sa existe”. Cu formula de cerneala incredibil de apropiata de cartusul autentic, de multe ori o veti vedea la fel de buna in ceea ce priveste reproducerea culorilor, acuratetea imprimarii si usurinta de utilizare, toate la un pret redus.

Sunt cartusele compatibile potrivite pentru mine?

Cat de mult tipariti?

Indiferent ce imprimati,este recomandat sa utilizati un cartus original la fiecare 3-4 seturi compatibile pentru a curata si unge capetele de imprimare.

Pentru imprimarea la un nivel normal-frecvent, daca folositi cartuse compatibile, acestea va vor economisi o suma imensa de bani. De obicei, contin mai multa cerneala decat originalele, la un pret mai mic, deci costurile dvs. scad considerabil.

In cazul in care utilizati foartea rar imprimanta, atunci preocuparea principala este uscarea cernelii si blocarea capetelor de imprimare. Originalele contin un produs chimic pentru a preveni acest lucru, deci daca imprimati mai rar decat o data la cateva luni, ramaneti la cartusele originale.

Ce imprimati?

Text: Cernelurile compatibile functioneaza excelent pentru text cu imprimeuri stralucitoare.

Fotografii zilnice: Cartusele originale cu hartie foto originala va vor oferi intotdeauna cele mai bune rezultate, sunt concepute pentru a functiona in tandem. Cu toate acestea, si cartusele compatibile sunt stralucitoare pentru tiparirea fotografiilor, iar diferenta este aproape imposibila pentru majoritatea printurilor.

Fotografii profesionale: Durata de viata in ceea ce priveste arhivarea fotografiilor, nu este la fel de indelungata pentru cartusele compatibile, in comparatie cu cele originale. Se pot estompa in cativa ani, in special in iluminarea dura, asa ca ar fi recomandat sa ramanem la originale.

Leave a reply:

Site Footer