Date interesante despre parbrize

Date interesante despre parbrize

In momentul in care au aparut pe piata primele autoturisme, acestea erau fabricate dupa un design aer – liber daca il putem numi asa, pentru ca ele nu aveau parbriz. Din acest motiv, soferii purtau ochelari pentru ca ochii lor sa fie protejati de mizerie si de vant.

Tocmai pentru ca acest lucru a fost un inconvenient, in anul 1904 a fost fabricat primul parbriz, care mai tarziu a devenit utilizat la toate autoturismele care aveau sa fie fabricate, pentru ca aveau rolul de a proteja pasagerii de toate elementele naturii, iar plus de asta masinile au devenit din ce in ce mai puternice si au inceput sa atinga viteze din ce in ce mai mari.

Ei bine, parbrizele care au aparut pe piata in acele vremuri erau foarte sensibile, ele fiind realizate din sticla, si in urma unui impact spargandu-se foarte rapid. Acest lucru cu siguranta nu a fost benefic pentru ca a dus la o crestere foarte rapida a ranirilor, iar din acest motiv s-a cautat o solutie mai eficienta pentru consturirea parbrizelor.

Se pare ca din ce in ce mai multi producatori au inceput sa fabrice parbrize din sticla temperata, iar temperarea este un tratament termic special realizat cu scopul de a face sticla sa fie mai rezistenta si mai greu de spart.

Astfel sticla care este supusa unui astfel de tratament, va fi mult mai rezistenta la spargere decat sticla folosita initial la crearea parbrizelor.

Ei bine, acesta a fost tipul de parbrize care se folosea pentru autoturisme pan ape la mijlocul secolului trecut, atunci cand sticla laminate multi – stratificata a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in fata sticlei temperata.

Cu siguranta sticla laminate multi – stratificata este mult mai eficienta decat sticla temperata termic, datorita faptului ca se indoaie foarte putin in cazul unui impact, asa ca din acest motive a ofera o protectie mult mai mare in cazul spargerii.

Deci, se poate spune faptul ca sticla laminata este considerate a fi cea mai sigura sticla auto, si in cele mai multe tari de pe glob, ea este obligatorie prin lege, pentru ca le ofera atat conducatorilor auto, cat si pasagerilor, siguranta in momentul deplasarii cu autoturismul.

Ei bine, acestea sunt cateva date foarte importante pe care cu siguranta pasionatii de autoturisme le vor tine minte, pentru ca parbrizul are un rol foarte important in protectia soferului si a pasagerilor care circula cu un autoturism.

Se poate intampla insa ca, un parbriz sa aia mici probleme datorita unei pietre mici care a sarit din spatele altui autoturism, iar acesta sa se fi crapat sau sa se fi fisurat, iar problema sa nu poata fi remediata decat printr-o inlocuire parbriz.

In acest caz, tu ca si conducator auto, cu siguranta vei cauta parbrize la domiciliu, pentru a comanda un parbriz pentru modelul tau de autoturism, cu care sa te prezinti la un service de specialitate, pentru ca specialistii de acolo sa iti presteze un serviciu de montare parbriz.

Comandandu-ti parbrizul de la un magazin online, vei fi scutit de timpul lung de asteptare pe care ti-l vor impune cei de la service, asa ca avand parbrizul vei merge pentru montarj, iar in cel mai scurt timp problema iti va fi remediata.

 

Leave a reply:

Site Footer