Cum se pastreaza cafeaua?

Cum se pastreaza cafeaua?

Atunci cand intentioneaza sa isi cumpere cea mai buna cafea, cei mai multi dintre consumatori cauta cafea espresso. Exista persoane care cumpara cafea in cantitati mai mari, motiv pentru care vom discuta in urmatoarele randuri despre felul in care trebuie pastrata cafeaua.

Pentru cea mai buna ceasca de cafea, incepeti de fiecare data cu boabe de cafea de calitate si pastrati-le corespunzator pentru a maximiza prospetimea si aroma.    

Pastrati fasolea etans si rece

Cei mai mari dusmani ai boabelor tale de cafea sunt aerul, umiditatea, caldura si lumina. Pentru a pastra aromele proaspete prajite de cafea cat mai mult timp, pastrati-le intr-un recipient opac, etans, la temperatura camerei. Boabele de cafea pot fi frumoase, dar evitati recipientele clare, care vor permite ca lumina sa compromita gustul cafelei dvs.

Un alt sfat deosebit de important este acela de a pastra boabele de cafea intr-o locatie intunecata si rece. Un dulap in apropierea cuptorului este adesea prea cald si la fel este un loc pe blatul de bucatarie care devine prea cald, mai ales daca este expus razelor de soare.

Ambalajul cu amanuntul al cafelei nu este in general ideal pentru depozitarea pe termen lung. Daca este posibil, investeste in canistre de depozitare cu un sigiliu etans.

Cumparati cantitatea de cafea potrivita

Cafeaua incepe sa piarda prospetimea aproape imediat dupa prajire. Incercati sa cumparati mai frecvent loturi mai mici de cafea proaspat prajita, care sa fie suficienta pentru una sau doua saptamani. Expunerea la aer este o idee daunatoare pentru boabele tale de cafea. In cazul in care iti doresti sa pastrezi boabele de cafea intr-un recipient accesibil si / sau atractiv, poate fi o idee buna sa imparti aprovizionarea cu cafea in mai multe portiuni mai mici, cu portiunea mai mare, neutilizata, intr-un recipient etans.

Acest lucru este deosebit de important atunci cand cumperi cafea pre-macinata, din cauza expunerii crescute la oxigen. Daca cumperi boabe de cafea integrala, macina-ti cantitatea de care ai nevoie imediat inainte de preparare.

Inghetarea boabelor?

Prospetimea este esentiala pentru o ceasca de cafea de calitate. Expertii sunt de acord ca cafeaua trebuie consumata cat mai repede dupa ce este prajita, mai ales dupa ce sigiliul ambalajului original a fost spart.

Desi exista opinii diferite cu privire la faptul ca cafeaua trebuie sa fie congelata sau nu la frigider, principala consideratie este ca cafeaua absoarbe umiditatea – si mirosurile si gusturile – din aerul din jurul ei, deoarece este higroscopica.

Majoritatea containerelor de depozitare la domiciliu mai lasa cantitati mici de oxigen sa patrunda in interior, motiv pentru care alimentele depozitate mult timp in congelator pot suferi arsuri la congelator. Prin urmare, daca ai de gand sa pastrezi la congelator sau la frigider cafeaua, asigura-te ca folosesti un recipient cu adevarat etans.

Daca alegi sa pui la inghet cafeaua, indeparteaza rapid cat ai nevoie pentru cel mult o saptamana, si pregateste restul de cafea pentru a fi pusa din nou la congelator, inainte de formarea condensului pe cafeaua congelata. Congelarea boabelor nu modifica procesul de preparare de baza.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasca fiecare persoana care consuma cafea, si care doreste sa cumpere cantitati mai mari de cafea.

Leave a reply:

Site Footer