Cum se monteaza aerul conditionat?

Cum se monteaza aerul conditionat?

Aerul conditionat este o necesitate atat pentru locuinte cat si pentru birouri, pentru ca si pe timpul verii trebuie sa ne simtim confortabil, chiar daca temperaturile sunt foarte mari.

Tocmai de aceea, toti cei care intentioneaza sa opteze pentru aer conditionat pentru acasa, trebuie sa stie cum sa isi aleaga aparatul de aer conditionat, iar apoi trebuie sa apeleze la ajutorul specialistilor in montaj aer conditionat, pentru a le instala aparatul.

Montarea aparatului de aer conditionat nu este o misiune foarte simplu de indeplinit, asa ca este nevoie ca aparatul sa fie montat de catre specialisti.

Pentru montarea aparatului de aer conditionat, in primul rand este nevoie ca ambele unitati sa fie prezente, atat unitatea interioara cat si unitatea exterioara. Apoi mai este nevoie de teava de cupru izolata, de un furtun de condens ignifug, mai este nevoie deasemenea de banda matisata si de banda izolier pentru a izola traseul frigorific. Nu in ultimul rand, mai sunt necesare consolele vopsite electrostatic sau zincate, cele pe care se aseaza aparatul.

Atunci cand se incepe montarea aparatului de aer conditionat, mai intai de toate se monteaza unitatea interna a aparatului. Aceasta este componenta care furnizeaza aerul racit in incapere.

Instalarea acestei unitati se realizeaza mult mai simplu si mai usor decat instalarea unitatii externe, pentru ca accesul este mult mai facil decat in cazul unitatii externe.

Atunci cand se instaleaza aceasta unitate, trebuie sa se respecte anumite regului cum ar fi: pastrarea unei distante optime fata de tavan, rezistenta peretelui pe care se monteaza unitatea, distanta fata de peretele exterior.

Ei bine, un aspect foarte important de care trebuie tinut cont atunci cand se doreste montarea aerului conditionat, tine de alegerea locului in care va fi instalata unitatea interna a aparatului de aer conditionat.

Inainte de a se incepe gaurirea peretilor, va trebui sa fie stabilit peretele pe care se va amplasa unitatea. Este important de precizat faptul ca aceasta nu trebuie sa fie montata langa hote sau langa motoare ori aparate care produc aburi, iar accesul la aparatul de aer conditionat trebuie sa se faca foarte usor pentru reparatii sau intretinere.

Totodata, aparatul de aer conditionat nu trebuie sa fie lipit de peretele lateral sau de tavan, iar intre perete sau tavan si aparat trebuie sa existe cel putin 10 cm distanta.

Referitor la etapele montarii, dupa cum am mai spus, se monteaza prima data unitatea interna a aerului conditionat, iar pentru asta se va gauri mai intai de toate peretele exterior pe unde vor trece tevile cu agent de racire. Apoi se va trece la montarea suportului pe care va fi asezat aparatul, iar apoi cadrul de prindere al unitatii va fi fixat pe suport, cu ajutorul holsuruburilor.

Odata realizata aceasta operatiune, se va trece la montarea externa a aerului conditionat, care incepe prin gaurirea peretilor pentru fixarea suportului, dupa care se monteaza unitatea externa.

Aceasta operatiune este mult mai dificil de realizat, tocmai de aceea trebuie apelat la ajutorul specialistilor, care dispun si de scule si unelte speciale, care sa ii ajute sa isi desfasoare activitatea.

 

Leave a reply:

Site Footer